Malinové osvieženie: Super zákusok, ktorý si vás získa!

Ingrediencie na krémovú hmotu x 2:
  • 400 ml hustej smotany 30%
  • 250 g syra mascarpone
  • 70 g práškového cukru
  • 2 polievkové lyžice želatíny
  • 80 ml vriacej vody na želatínu
Ingrediencie na malinovú hmotu:
  • Asi 900 g malín (mrazených alebo čerstvých)
  • 2 malinové želé
Okrem toho:
  • asi 19 kusov maslových sušienok
  • kokosové hoblinky na posypanie

Postup:

Spodná časť torty:

Plech s rozmermi 24 × 38 cm vystelieme papierom na pečenie. Na spodok po celej ploche poukladáme sušienky. V prípade potreby ich narežeme tak, aby pokryli celé dno formy.

Krémová hmota:

  1. Do misky dáme 2 polievkové lyžice želatíny a zalejeme 80 ml vriacej vody. Necháme pár minút odstáť, aby želatína napučala. Potom dôkladne premiešame, kým sa želatína nerozpustí vo vriacej vode. Necháme vychladnúť.
  2. V miske vyšľaháme hustú smotanu (priamo vybratú z chladničky, veľmi vychladenú). Keď krém začne hustnúť, pridáme práškový cukor a rozmixujeme.
  3. Potom pridajte syr mascarpone a znova premiešajte. Nakoniec malým prúdom pridáme vopred pripravenú a vychladnutú želatínu a všetko dôkladne premiešame.
  4. Pripravenú hmotu položte na plech na pečenie na predtým pripravené sušienkové dno. Hmotu rozotrieme po celej ploche plechu, vrch uhladíme.

Malinová hmota:

  1. Maliny dáme na panvicu a zahrievame, kým sa nerozpadnú a nepustia šťavu. Ak niekto nemá rád pocit malinových semiačok medzi zubami, po uvarení musí maliny dať na sitko a pretrieť, aby sa zbavil semienok. A potom ich znova priveďte do varu.
  2. Keď sa maliny uvaria, vypneme plyn, pridáme dve malinové želé a všetko dobre premiešame. Necháme vychladnúť.
  3. Po vychladnutí malín, keď hmota pomaly stuhne, nalejeme do plechu na smotanovú hmotu a rozotrieme po celej ploche plechu. Vložte plech na pečenie do chladničky na koncentráciu hmoty.
  4. Ďalšiu vrstvu krémovej hmoty pripravíme rovnako ako tú predošlú a položíme ju do plechu na malinovú hmotu tak, aby pokryla celý povrch, aj vrch.
  5. Vrch torty posypeme kokosovými hoblinkami.
  6. Cesto dáme aspoň na pár hodín do chladničky, aby všetky hmoty dobre stuhli.
Dobrú chuť! A ak sa Vám tento recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku:).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*