Máte radi “netradičné” koláče? Tak potom rozhodne vyskúšajte tento kapustový!

Budeme potrebovať:
  • 1 biela kapusta
  • 600 g mletého bravčového mäsa
  • 300 g paradajok
  • 200 ml zeleninového vývaru (môže byť aj z bujónu)
  • 50 g ryže
  • 1 cibuľa
  • menší kúsok zeleru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • petržlenová vňať podľa chuti
  • rasca podľa chuti
  • soľ a korenie podľa chuti
Postup:
  1. Celé paradajky zalejeme horúcou vodou a po popraskaní z nich odstránime šupku. Nakrájame ich na menšie kúsky, rovnako ako zeler a cibuľu na drobno, pretlačíme cesnak a zeleninovú zmes odložíme v miske na chvíľu nabok.
  2. Ryžu si predvaríme do polotvrda a zmiešame ju s mletým mäsom. Pridáme koreniny, soľ, vňať a zeleninovú zmes a všetko spolu dôkladne premiešame. Zalejeme to polovicou vývaru a odložíme do chladničky na 20-30 minút.
  3. Medzitým si uvaríme kapustu. Rozdeľte si ju na listy, tvrdú časť z listov odrežte. Dajte kapustné listy variť v osolenej vode do mäkka. Pripravte si pekáč a dno vyložte papierom na pečenie.
  4. Na dno naukladajte prvú vrstvu kapustných listov. Do nich dajte mäsovú zmes a keď je hotová celá jedna vrstva, polejte ju trochou zo zvyšného vývaru. Vrstvenie opakujte a na každú vrstvu mäsa dajte po lyžiciach trochu vývaru pre zachovanie šťavnatosti.
  5. Koláč dajte piecť do rúry predhriatej na 190 stupňov a pečte ho asi 50-60 minút. Po upečení posypte koláč tvrdým syrom, alebo si pripravte chutný dip, či domácu majonézu.
Prajeme dobru chuť.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*