- Urobte si vlastnú– poctivú, orieškovú, bez palmového oleja a zbytočných éčok. Je skvelá na pečive, na prípravu dezertov aj ako krém do všetkých možných druhov koláčov. 🙂
Ingrediencie
- 1 hrnček lieskových orechov
- 2 hrnčeky mlieka
- 2 hrnčeky krupicového cukru
- 2 vajcia
- 3 lyžice holandského kakaa
- 4 lyžice hladkej múky
- 1 lyžica masla
- štipka vanilky
Postup
- Oriešky chvíľku restujeme na panvici, dokiaľ nebudú pekne voňať a potom ich pomocou mixéra rozmixujte do hladkej hmoty.
- Začnite ohrievať mlieko. V miske rozšľahajte vajcia s cukrom, pridajte kakao, múku, maslo, namleté orechy a vanilku. Dobre premiešajte a pomaly vlejte do mlieka, akonáhle bude horúce.
- Za občasného miešania varte do zhustnutia. Pokiaľ nie je konzistencia dostatočne hladká, môžete zmes ešte dať do mixéra a vymixovat do hladka. Hotovou nutellou naplňte poháre a dobre uzavrite. Skladujte v chlade.
Leave a Reply