Najlepší čokoládový koláč: Toto musíte vyskúšať!

Ingrediencie na čokoládový koláč na 20 cm x 30 cm (nízky) plech alebo na okrúhlu 21 cm (vyššiu) tortovú formu:
  • 2 tmavé čokolády (200 g)
  • 200 g masla
  • 3 vajcia
  • 2/3 šálky cukru (150 g), možno použiť hnedý
  • štipka soli
  • 2 plné polievkové lyžice ryžovej múky (50 g)
  • 2 plné polievkové lyžice kukuričného škrobu (50 g)
  • 1 plná polievková lyžica zemiakovej múky (35 g)
Dodatočne:
  • 1 čokoláda navrch (tmavá alebo mliečna)

Postup:
  1. Maslo rozpustíme spolu s nalámanou čokoládou, pričom dáme pozor, aby sme ho príliš nerozohrievali (nerozvarili). Potom nechajte čokoládu mierne vychladnúť (čokoláda môže byť teplá, pokiaľ nie je horúca). Dno pripraveného plechu vystelieme papierom na pečenie.
    Rúru vyhrejeme na 165 stupňov Celzia, horný a dolný ohrev, bez horúceho vzduchu.
  2. Zmiešajte všetky druhy múky v samostatnej miske. Potom do misy pridáme vajce, pridáme cukor a šľaháme metličkou, aby sa všetko spojilo. Nejde o dôkladné vyšľahanie vajíčok, preto sa neoplatí používať mixér.
  3. Keď sú vajíčka hotové, pridáme rozpustenú čokoládu s maslom a štipkou soli. Dôkladne premiešame.
    Nakoniec pridáme múku a premiešame.
  4. Hotové cesto vylejeme na plech a pečieme asi 35-40 minút. Po upečení koláč ihneď vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Vrch torty môžeme poliať rozpustenou čokoládou a ozdobiť napríklad ovocím. Čokoládu môžete nasekať aj na malé kúsky, ktorými surové cesto pred vložením do rúry posypete.
Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*