Najlepší koláč na svete bez pečenia!

Ingrediencie:
Plech 24 x 24 cm

Balíček sušienok

Krém I:
  • 2 krémové pudingy
  • 4 polievkové lyžice cukru
  • 500 ml mlieka
  • 200 g masla
  • voliteľné: šťava vytlačená z 1 citróna
Jahodová pena:
  • 850 g jahôd
  • 2 jahodové želé
Krém II:
  • 660 ml smotany 30%
  • 250 g mascarpone
  • 0,5 šálky práškového cukru
  • 4 polievkové lyžice želatíny
Skvelá čokoláda:
  • 40 g tmavej / mliečnej čokolády
  • cca 1/3 šálky smotany 30%

Postup:

1. V 0,5 šálke mlieka rozmiešame pudingové prášky a cukor. Zvyšok mlieka vložte do varenia.

2. Do vriaceho mlieka vsypeme rozmiešané pudingové prášky a stále miešame, kým nevznikne hustý, hladký puding. Dajte puding pripravený vychladnúť.

3. Jahody dôkladne rozmixujeme a dáme variť. Do vriacich jahôd vlejeme želé, vypneme plyn a miešame, kým sa želé úplne nerozpustí. Pripravená pena sa nechá vychladnúť a mierne sa skoncentruje.

4. Mäkké maslo, kým nebude nadýchané. Po malých častiach pridávame vychladnutý puding a miešame do hladka, pridáme citrónovú šťavu a krátko premiešame.

5. Sušienky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie.

6. Vyložte puding a prikryte druhou vrstvou sušienok.

7. Nalejte 2-3 polievkové lyžice peny do pohára, zvyšok položte na koláč a prikryte ďalšou vrstvou sušienok.

8. Želatínu zalejte 1/4 šálky vriacej vody, dôkladne premiešajte a nechajte vychladnúť.

9. Nalejte smotanu do vysokej misky, začnite miešať, pridajte práškový cukor a pokračujte v miešaní.

10. Do šľahačky pridáme mascarpone a krátko premiešame. Potom za stáleho miešania pomaly prilievame vychladnutú želatínu. Krátko premiešajte.

11. Na tortu dáme smotanový krém a na vrch nalejeme jahodovú penu.

12. Pripravte polevu: rozdrvte čokoládu a vložte ju do hrnca, pridajte smotanu a na miernom ohni miešajte, kým nezískate hladkú, hladkú polevu.

13. Mierne vychladnutú polevu polejeme tortou a vrch torty potom ozdobíme špáradlom, aby sa čokoláda a pena jemne premiešali. Tortu dáme do chladničky najlepšie cez noc.

DOBRÚ CHUŤ 😉

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*