Ingrediencie:
Plech 24 x 24 cm
Balíček sušienok
Krém I:
- 2 krémové pudingy
- 4 polievkové lyžice cukru
- 500 ml mlieka
- 200 g masla
- voliteľné: šťava vytlačená z 1 citróna
Jahodová pena:
- 850 g jahôd
- 2 jahodové želé
Krém II:
- 660 ml smotany 30%
- 250 g mascarpone
- 0,5 šálky práškového cukru
- 4 polievkové lyžice želatíny
Skvelá čokoláda:
- 40 g tmavej / mliečnej čokolády
- cca 1/3 šálky smotany 30%
Postup:
1. V 0,5 šálke mlieka rozmiešame pudingové prášky a cukor. Zvyšok mlieka vložte do varenia.
2. Do vriaceho mlieka vsypeme rozmiešané pudingové prášky a stále miešame, kým nevznikne hustý, hladký puding. Dajte puding pripravený vychladnúť.
3. Jahody dôkladne rozmixujeme a dáme variť. Do vriacich jahôd vlejeme želé, vypneme plyn a miešame, kým sa želé úplne nerozpustí. Pripravená pena sa nechá vychladnúť a mierne sa skoncentruje.
4. Mäkké maslo, kým nebude nadýchané. Po malých častiach pridávame vychladnutý puding a miešame do hladka, pridáme citrónovú šťavu a krátko premiešame.
5. Sušienky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie.
6. Vyložte puding a prikryte druhou vrstvou sušienok.
7. Nalejte 2-3 polievkové lyžice peny do pohára, zvyšok položte na koláč a prikryte ďalšou vrstvou sušienok.
8. Želatínu zalejte 1/4 šálky vriacej vody, dôkladne premiešajte a nechajte vychladnúť.
9. Nalejte smotanu do vysokej misky, začnite miešať, pridajte práškový cukor a pokračujte v miešaní.
10. Do šľahačky pridáme mascarpone a krátko premiešame. Potom za stáleho miešania pomaly prilievame vychladnutú želatínu. Krátko premiešajte.
11. Na tortu dáme smotanový krém a na vrch nalejeme jahodovú penu.
12. Pripravte polevu: rozdrvte čokoládu a vložte ju do hrnca, pridajte smotanu a na miernom ohni miešajte, kým nezískate hladkú, hladkú polevu.
13. Mierne vychladnutú polevu polejeme tortou a vrch torty potom ozdobíme špáradlom, aby sa čokoláda a pena jemne premiešali. Tortu dáme do chladničky najlepšie cez noc.
DOBRÚ CHUŤ 😉
Leave a Reply