Ak sa snažíte stravovať uvedomelo, pravdepodobne uprednostníte maslo pred margarínom. Je nielen zdravšie, ale aj oveľa chutnejšie. Jediná zlá alebo, povedzme, nepríjemná vec na masle je, že v chladničke môže stuhnúť do takej tvrdej konzistencie, že musíte dlho čakať, kým sa stane roztierateľným.
Ešte horšie je, keď po ňom hladne siahnete a nedali si pozor, aby ste ho aspoň hodinu predtým vybrali z chladničky. Samozrejme, existujú spôsoby rozmrazovania, ako napríklad mikrovlnná rúra alebo krájanie a roztieranie horúcim nožom, ale je to otrava.
V mikrovlnnej rúre je tiež takmer nemožné nájsť bod, kedy je maslo roztierateľné, ale nie tekuté.
“Topenie masla” za niekoľko sekúnd
Radi by sme vám ukázali skvelý, rýchly a jednoduchý trik, vďaka ktorému bude vaše maslo za okamih mäkké. Potrebujete len odmerku, hrnček alebo nejakú sklenenú nádobu.
Stačí, ak naplníte nádobu alebo pohár vodou, vložíte do mikrovlnnej rúry a necháte zovrieť. Je to potrebné na to, aby sa steny nádoby mohli úplne zahriať.
Keď sa to podarí, vodu vylejte a nádobu obráťte hore dnom nad kúsok masla. Nechajte ju takto niekoľko minút, aby teplo zachytené pod nádobou mohlo roztopiť maslo.
Video nižšie:
https://www.instagram.com/p/7i2Rwcpjep/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again
Podeľte sa o tento super trik aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply