Oblátky Chalva za 15 minút!

Ingrediencie na chalva hmotu:
  • 400 g vanilkovej chalvy
  • 250 g masla
Ingrediencie na čokoládovú polevu:
  • 1 tabuľka mliečnej čokolády (100 g)
  • 3 polievkové lyžice mlieka
Okrem toho:
  • 1 balíček tortových oblátok 26 × 26 cm (5 oblátok)

Postup:
  1. Maslo izbovej teploty dáme do misky a šľaháme mixérom alebo ručne, kým nie je nadýchané. Potom pridajte nalákanú chalvu do masla a miešajte, kým sa ingrediencie nespoja. Pre jednoduchosť použitia rozdelíme hmotu na štyri rovnaké časti.
  2. Na oblátku dáme chalvu, rovnomerne ju rozotrieme po celej ploche a prikryjeme druhou oblátkou. Hmotu opäť položíme na oblátku a rozotrieme po celej ploche. Prikryjeme treťou oblátkou, na ktorú rozložíme ďalšiu časť hmoty. 5 oblátok prikryjeme a zľahka stlačíme rukami.
  3. Celé to starostlivo a dosť pevne zabalíme do potravinovej fólie. Vložíme do chladničky a utlačíme doskou. V ideálnom prípade by doska mala pokrývať celý povrch oblátky. Potom z oblátky odstránime potravinovú fóliu a polejeme celú plochu čokoládovou polevou. Čokoládovú polevu pripravíme rozpustením čokolády s mliekom vo vodnom kúpeli.
  4. Oblátku vložíme späť do chladničky, aby stuhla čokoládová poleva.
Dobrú chuť!👌😋👩‍🍳
Podeľte sa o tento super recept aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*