Ingrediencie na chalva hmotu:
- 400 g vanilkovej chalvy
- 250 g masla
Ingrediencie na čokoládovú polevu:
- 1 tabuľka mliečnej čokolády (100 g)
- 3 polievkové lyžice mlieka
Okrem toho:
- 1 balíček tortových oblátok 26 × 26 cm (5 oblátok)
Postup:
- Maslo izbovej teploty dáme do misky a šľaháme mixérom alebo ručne, kým nie je nadýchané. Potom pridajte nalákanú chalvu do masla a miešajte, kým sa ingrediencie nespoja. Pre jednoduchosť použitia rozdelíme hmotu na štyri rovnaké časti.
- Na oblátku dáme chalvu, rovnomerne ju rozotrieme po celej ploche a prikryjeme druhou oblátkou. Hmotu opäť položíme na oblátku a rozotrieme po celej ploche. Prikryjeme treťou oblátkou, na ktorú rozložíme ďalšiu časť hmoty. 5 oblátok prikryjeme a zľahka stlačíme rukami.
- Celé to starostlivo a dosť pevne zabalíme do potravinovej fólie. Vložíme do chladničky a utlačíme doskou. V ideálnom prípade by doska mala pokrývať celý povrch oblátky. Potom z oblátky odstránime potravinovú fóliu a polejeme celú plochu čokoládovou polevou. Čokoládovú polevu pripravíme rozpustením čokolády s mliekom vo vodnom kúpeli.
- Oblátku vložíme späť do chladničky, aby stuhla čokoládová poleva.
Dobrú chuť!👌😋👩🍳
Podeľte sa o tento super recept aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply