Originálny tavernský recept na šopský šalát: Je to perfektná príloha!

Tu je základný recept na prípravu šopského šalátu:

Ingrediencie:

  • 3-4 paradajky
  • 1-2 uhorky
  • 1 červená paprika
  • 1 hlava cibule
  • 200 g syra feta
  • Olivový olej
  • Ocot (najčastejšie sa používa vínny alebo jablčný ocot)
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Petržlen na ozdobu

Príprava:

  1. Umyte a nakrájajte paradajky, uhorky, červenú papriku a cibuľu na malé kúsky. Syr feta nakrájame na kocky. Zmiešajte nakrájanú zeleninu a syr vo veľkej miske.
  2. Pridajte olivový olej a ocot podľa chuti. Začnite s menším množstvom a pridajte podľa potreby. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Jemne premiešajte ingrediencie, aby sa olej, ocot a korenie rovnomerne rozložili.
  3. Ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme podávať!

Prajeme dobrú chuť! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*