Zloženie:
- 200 g kakaových sušienok
- 2 dl smotany
- ostružinový džem (alebo mrazené ostružiny)
- 200 g domáceho tvarohu
- 80-100 g masla
- 70 g želatíny
- 1/2 dl mlieka
- 1 vanilkový cukor
- 4 polievkové lyžice práškového cukru
Príprava:
- Sušienky rozdrvte a zmiešajte s rozpusteným maslom. Na dno tortovej formy som rozotrela dve tretiny piškótovej zmesi a dala som ju stuhnúť do chladničky. Keď je vychladená, naplním ju tesne ostružinami a pripravím krém.
- Želatínu zmiešam s mliekom a zohrievam ju v mikrovlnnej rúre (nenechajte ju zovrieť!). Zmiešam tvaroh, práškový a vanilkový cukor. Vyšľahajte smotanu. Želatínové mlieko vmiešam do tvarohovej zmesi, kým je ešte vlažná, a jemne vmiešam vyśľahanú smotanu.
- Celú zmes vylejem na černice. Dala som ju do chladničky. Po polhodine posypem zvyšnými sušienkami. Pred konzumáciou ich nechávam v chladničke aspoň 6 hodín. Potom nožom opatrne narežem okraje formy, odstránim obal a nakrájam.
Dobrú chuť!
Leave a Reply