Ostružinovo-tvarohový koláč so smotanou. Dobrota, ktorej sa nedá odolať!

Zloženie:
  • 200 g kakaových sušienok
  • 2 dl smotany
  • ostružinový džem (alebo mrazené ostružiny)
  • 200 g domáceho tvarohu
  • 80-100 g masla
  • 70 g želatíny
  • 1/2 dl mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 polievkové lyžice práškového cukru

Príprava:
  1. Sušienky rozdrvte a zmiešajte s rozpusteným maslom. Na dno tortovej formy som rozotrela dve tretiny piškótovej zmesi a dala som ju stuhnúť do chladničky. Keď je vychladená, naplním ju tesne ostružinami a pripravím krém.
  2. Želatínu zmiešam s mliekom a zohrievam ju v mikrovlnnej rúre (nenechajte ju zovrieť!). Zmiešam tvaroh, práškový a vanilkový cukor. Vyšľahajte smotanu. Želatínové mlieko vmiešam do tvarohovej zmesi, kým je ešte vlažná, a jemne vmiešam vyśľahanú smotanu.
  3. Celú zmes vylejem na černice. Dala som ju do chladničky. Po polhodine posypem zvyšnými sušienkami. Pred konzumáciou ich nechávam v chladničke aspoň 6 hodín. Potom nožom opatrne narežem okraje formy, odstránim obal a nakrájam.
Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*