Plnené “orechy”, obľúbený rodinný pokrm! Túto dobrotu si zamiluje každý!

V dávnych časoch boli “plnené orechy” alebo tento zákusok v tvare orecha nevyhnutnou súčasťou svadieb a hostín.  Ak máte náladu na nostalgiu, pripravte si plnený orechový zákusok!

Ingrediencie:
  • 250 g masla
  • 3 šálky polohr. múky
  • 3 vajcia
  • 1 šálka cukru
  • 0,5 čajovej lyžičky jedlej sódy rozpustenej v octe
Prísady na náplň:
  • 1 plechovka kondenzovaného mlieka
  • 20 dkg masla

Príprava:
  1. Neotvorené kondenzované mlieko vložte do hrnca a zalejte ho takým množstvom vody, aby bolo pokryté! Varte ho asi hodinu na miernom ohni, a keď vychladne, rozdrvte ho a rozmixujte s 20 dkg masla v kuchynskom robote a máte lahodný krém.
  2. Do misky preosejte múku a pridajte maslo nakrájané na kocky. Rukami rozdrobte maslo do múky.
    Oddeľte bielky od žĺtkov, žĺtky zmiešajte s cukrom a bielky vyšľahajte do tuhého snehu.
  3. Všetky prísady zmiešajte v miske a pridajte sódu bikarbónu rozpustenú v octe.
  4. Zmes premiesime. Formu na oriešky vymastite a nalejte do nej lyžičku zmesi, potom orechy vydlabte a opatrne ich poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. 7-10 minút pečte v rúre vyhriatej na 200 °C.
  5. Po vychladnutí naplňte orechy kondenzovaným mliekom a “zlepte” ich.
DOBRÚ CHUŤ!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*