V dávnych časoch boli “plnené orechy” alebo tento zákusok v tvare orecha nevyhnutnou súčasťou svadieb a hostín. Ak máte náladu na nostalgiu, pripravte si plnený orechový zákusok!
Ingrediencie:
- 250 g masla
- 3 šálky polohr. múky
- 3 vajcia
- 1 šálka cukru
- 0,5 čajovej lyžičky jedlej sódy rozpustenej v octe
Prísady na náplň:
- 1 plechovka kondenzovaného mlieka
- 20 dkg masla
Príprava:
- Neotvorené kondenzované mlieko vložte do hrnca a zalejte ho takým množstvom vody, aby bolo pokryté! Varte ho asi hodinu na miernom ohni, a keď vychladne, rozdrvte ho a rozmixujte s 20 dkg masla v kuchynskom robote a máte lahodný krém.
- Do misky preosejte múku a pridajte maslo nakrájané na kocky. Rukami rozdrobte maslo do múky.
Oddeľte bielky od žĺtkov, žĺtky zmiešajte s cukrom a bielky vyšľahajte do tuhého snehu. - Všetky prísady zmiešajte v miske a pridajte sódu bikarbónu rozpustenú v octe.
- Zmes premiesime. Formu na oriešky vymastite a nalejte do nej lyžičku zmesi, potom orechy vydlabte a opatrne ich poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. 7-10 minút pečte v rúre vyhriatej na 200 °C.
- Po vychladnutí naplňte orechy kondenzovaným mliekom a “zlepte” ich.
DOBRÚ CHUŤ!
Leave a Reply