Pomarančovo-čokoládové oblátky: Veľmi chutné a dekoratívne!

Ingrediencie pre 6 osôb:
  • 4 vajcia
  • 5 lyžíc cukru (kryštálového)
  • 5 lyžíc pšeničná múka
  • 1 vanilkový cukor
  • 10 lyžíc vody
  • 10 lyžíc cukru (kryštálového)
  • 20 dkg mletých vlašských orechov
  • 4 pásy tmavej čokolády na varenie
  • 15 dkg mäkké maslo
  • 8 lyžíc práškového cukru
  • 1 celé mäkké maslo
  • šťava z 1/2 pomaranča
  • strúhaná pomarančová kôra
  • oblátky

Príprava:

1.Oddeľte bielka od žĺtkov. Postupne vymiešame vaječné žĺtky, pridáme 5 lyžíc cukru, a potom 5 lyžíc múky a vanilku. Upečieme na vymastenom plechu vo veľkosti oblátky a pečieme pri teplote 170 stupňov asi 10 minút.

2.10 lyžíc vody a 10 lyžíc cukru priveďte do varu a potom odstavte z ohňa. Pridajte vlašské orechy, čokoládu a maslo a dobre premiešajte.

3.1 maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a pridáme pomarančovú šťavu a kôru.

4.Obe oblátky na hrubšej strane natrieme tmavým krémom.

6.Na jednu stranu oblátky dáme tmavý krém, svetlý krém, upečené cesto a prikryjeme oblátkou na ktorej je svetlý krém, tmavý krém smerom nadol.

9.Na oblátku dáme niečo ťažké (dosku na krájanie a na ňu napr. 1 kg ryže) a necháme vychladnúť.

Dobrú chuť!👩‍🍳😋

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*