Pozor: Tieto potraviny má väčšina z nás v kuchyni. Môžu byť smrteľne jedovaté!

Viaceré zložky, ktoré sa nachádzajú v spracovaných potravinách, môžu mať mimoriadne toxický účinok na ľudské zdravie a môžu spôsobiť vážne zdravotné problémy. V dnešnom článku uvádzame zoznam najtoxickejších potravín, ktoré máte doma v kuchyni bez toho, aby ste o tom vedeli.

Muškátový oriešok

Muškátový oriešok má halucinogénne účinky. Už 5,5 gramu môže spôsobiť kŕče a 8 gramov môže dokonca vyvolať záchvat. A na vznik psychózy stačí jeden muškátový oriešok denne.

Rebarbora

Listy rebarbory sú veľmi jedovaté, pretože sú plné kyseliny šťaveľovej, ktorá môže spôsobiť tvorbu obličkových kameňov. Konzumácia malého množstva môže spôsobiť vážne zdravotné problémy, ale konzumácia 5 kg tejto rastliny už môže byť smrteľná.

Zemiaky

Zemiaky so zelenou šupkou sú mimoriadne jedovaté. Tieto zemiaky a ich klíčky obsahujú glykoalkaloidy, ktoré môžu spôsobiť hnačku, kómu a dokonca smrť.

Tuniak

Tuniak je vysoko toxická potravina, pretože obsahuje ortuť. Ak sa ortuť dostane do mozgu, môže spôsobiť vážne poškodenie. Podľa Úradu pre kontrolu potravín a liečiv by sa ženy a deti mali úplne vyhnúť konzumácii tuniaka.

Mandle

Existujú dva druhy mandlí: sladké a horké. Horké mandle obsahujú kyanovodík a konzumácia 7 z 10 orechov môže u dospelých spôsobiť vážne zdravotné problémy a u detí dokonca smrť.

Dávajte si preto pozor a ak bol pre Vás článok užitočný, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi a rodinou.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*