Prečo ryžu pred prípravou namáčať vo vode? Ruská kuchárka Julia Arkhipova radí …

Ak ryžu pred varením namočíte do vody, bude nielen lepšie chutiť, ale aj rýchlejšie sa uvarí.

Ryža je namočená vo vode

Ryža sa často používa pri príprave mnohých jedál, najznámejšie je rizoto a pilaf. Ako prílohu môžete použiť aj ryžu, ktorá sa najčastejšie konzumuje s čínskym jedlom.

Na prípravu chutnej ryže musíte vedieť, ako ju uvariť, pretože inak sa zrná môžu zlepiť a bude bez chuti. Mnohé gazdinky pred použitím ryžu len umyjú a rovnaký postup môžete vidieť aj na sociálnych sieťach. Aby sa však ryža dobre uvarila, musíte ju namočiť do vody.

Ruská kuchárka Julia Arkhipova radí ryžu pred varením namočiť asi na 2 hodiny do vody. Potom, čo bola ryža vo vode 2 hodiny, znova ju opláchnite a začnite variť.

Státie vo vode spôsobí uvoľnenie škrobu, ryža tiež napučí. Keď ho uvaríte, budete potrebovať menej tekutiny, asi o 10 %, a plusom navyše je, že sa zrná neprilepia a uvaria sa rýchlejšie.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*