Nie každý koláč či dezert musí byť ťažký na prípravu. Dnes pre vás máme skvelú variantu pre mamičky s malými deťmi.
Tento dezert sa pripravuje hlavne z hotových polotovarov, ako sú lístkové cesto alebo detské piškóty, takže na ňom nie je veľa práce. A okrem chvíle, kedy varíte puding, od jeho prípravy môžete kedykoľvek odbehnúť.
A hoci ide o dezert, ktorý je hotový raz dva, výsledok rozhodne stojí za to.
Ingrediencie:
- 1 balenie lístkového cesta
- 1 balenie detských alebo cukrárskych piškótov
- 1 plechovku marhuľového kompótu (v lete môžete použiť čerstvé marhule)
- 1 l plnotučného mlieka
- 3 vanilkové pudingy
- práškový cukor na dozdobenie
Príprava:
- Podložku na cesto si vysypte hladkou múkou alebo práškovým cukrom a rozvaľkajte na ňom lístkové cesto. To si potom rozdeľte na dva rovnaké diely. Prvý diel cesta dajte na plech na pečenie vyložený papierom na pečenie.
- Na cesto vyskladajte piškóty. Tie detské tak, aby boli rovnou stranou dole, tie cukrárske tak, aby z nich vznikla súvislá vrstva. Na piškótovú vrstvu prídu marhule. Tie by ste najskôr mali nechať odkvapkať a uschnúť od kompótovej šťavy. Keby sa šťava dostala na piškóty, torta by sa vám zle upiekla.
- Z mlieka uvarte puding – mlieko priveďte na miernom plameni do varu a za stáleho miešania doň pridajte vanilkové cukry a pudingové zmesi. Keď puding začne hustnúť, odstavte ho z platne.
- Ešte teplým, ale nie príliš horúcim pudingom opatrne prelejte marhule tak, aby vznikla pokiaľ možno súvislá vrstva, v ktorej sú marhule celé potopené. Puding prikryte druhou polovicou lístkového cesta.
- Rúru si predhrejte na 180 ° C a tortu pečte zhruba 15-20 minút, kým vrchná časť lístkového cesta nebude zlatistá. Hotový koláč nechajte vychladnúť na izbovú teplotu, prizdobte práškovým cukrom a môžete servírovať. Pred servírovaním na ňom ešte môžete urobiť šľahačkovú čiapočku.
Dobrú chuť! Nezabudnite sa o tento super recept podeliť aj so svojimi priateľkami.
Leave a Reply