
PRÍSADY NA CESTO:
- 3 vajcia
- 3/4 šálky cukru
- štipka soli
- 50 ml mlieka
- 50 ml oleja
- 3/4 šálky preosiatej polohrubej múky
- 2 polievkové lyžice preosiateho kakaa
- 2 vrchovaté čajové lyžičky prášku do pečiva
- Vajcia s cukrom a štipkou soli šľahajte, kým nezdvojnásobia svoj objem.
- Potom pridajte mlieko a olej a chvíľu miešajte, aby sa spojili.
- Do samostatnej misky pridáme preosiatu múku, preosiate kakao, prášok do pečiva a premiešame.
- Pridáme k rozšľahaným vajciam a dôkladne premiešame.
- Nalejte na plech s rozmermi 25×20 cm (alebo podobným) a rozotrite.
- Pečte 25-30 minút pri teplote 180 stupňov.
PRÍSADY NA POLEVU:
- 3 polievkové lyžice kakaa
- 2 lyžice cukru
- 200 ml mlieka
- 40 g masla
- Do hrnca pridajte kakao, cukor a mlieko a dôkladne premiešajte.
- Dajte na mierny oheň a miešajte, kým sa nezačne variť.
- Varte približne 15-20 sekúnd a vypnite plyn.
- Pridajte maslo a miešajte, kým sa nerozpustí.
- Odstavte a nechajte vychladnúť.
ĎALŠIE ZLOŽKY:
- 50 ml mlieka (na namočenie cesta)
- Do cesta urobte diery (hlboko, aby sa tyčinka dotýkala dna formy).
- Otvory môžete urobiť napríklad ceruzkou zabalenou v hliníkovej fólii.
- Cesto namočte mliekom.
PRÍSADY NA KRÉM:
- 500 ml studeného krému 30% alebo 36%
- 3 lyžice práškového cukru
- 250 g syra mascarpone
- 2 polievkové lyžice preosiateho kakaa
- Vyšľahajte studený krém. Počas šľahania pridávame práškový cukor, syr mascarpone a šľaháme.
- Potom pridajte preosiate kakao a dôkladne premiešajte.
- Na tortu naneste krém a rozotrite ho.
- Nalejte polevu a rozotrite ju.
- Koláč vložte do chladničky.
Postup si môžete pozrieť aj v priloženom videu:
Dobrú chuť! 😋👌👌👩🍳 Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj s ostatnými. 🙂
Leave a Reply