Recept na dokonalý kakaový koláč s lahodnou polevou a smotanovým krémom!

PRÍSADY NA CESTO:
  • 3 vajcia
  • 3/4 šálky cukru
  • štipka soli
  • 50 ml mlieka
  • 50 ml oleja
  • 3/4 šálky preosiatej polohrubej múky
  • 2 polievkové lyžice preosiateho kakaa
  • 2 vrchovaté čajové lyžičky prášku do pečiva
  1. Vajcia s cukrom a štipkou soli šľahajte, kým nezdvojnásobia svoj objem.
  2. Potom pridajte mlieko a olej a chvíľu miešajte, aby sa spojili.
  3. Do samostatnej misky pridáme preosiatu múku, preosiate kakao, prášok do pečiva a premiešame.
  4. Pridáme k rozšľahaným vajciam a dôkladne premiešame.
  5. Nalejte na plech s rozmermi 25×20 cm (alebo podobným) a rozotrite.
  6. Pečte 25-30 minút pri teplote 180 stupňov.
PRÍSADY NA POLEVU:
  • 3 polievkové lyžice kakaa
  • 2 lyžice cukru
  • 200 ml mlieka
  • 40 g masla
  1. Do hrnca pridajte kakao, cukor a mlieko a dôkladne premiešajte.
  2. Dajte na mierny oheň a miešajte, kým sa nezačne variť.
  3. Varte približne 15-20 sekúnd a vypnite plyn.
  4. Pridajte maslo a miešajte, kým sa nerozpustí.
  5. Odstavte a nechajte vychladnúť.
ĎALŠIE ZLOŽKY:
  • 50 ml mlieka (na namočenie cesta)
  1. Do cesta urobte diery (hlboko, aby sa tyčinka dotýkala dna formy).
  2. Otvory môžete urobiť napríklad ceruzkou zabalenou v hliníkovej fólii.
  3. Cesto namočte mliekom.
PRÍSADY NA KRÉM:
  • 500 ml studeného krému 30% alebo 36%
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 250 g syra mascarpone
  • 2 polievkové lyžice preosiateho kakaa
  1. Vyšľahajte studený krém. Počas šľahania pridávame práškový cukor, syr mascarpone a šľaháme.
  2. Potom pridajte preosiate kakao a dôkladne premiešajte.
  3. Na tortu naneste krém a rozotrite ho.
  4. Nalejte polevu a rozotrite ju.
  5. Koláč vložte do chladničky.

Postup si môžete pozrieť aj v priloženom videu:

Dobrú chuť! 😋👌👌👩‍🍳 Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj s ostatnými. 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*