- Jablkový koláč, to je jednoducho klasika. Rozplývajúce sa cesto, lahodná náplň, k tomu káva a kus reči.
Ingrediencie
Na cesto
- 600 g hladkej múky
- 200 g masla
- 100 g práškového cukru
- 3 vajcia
- 1 vrecko prášku do pečiva
Na náplň
- 2 veľké jablká
- 50 g masla
- 1 čajová lyžička škorice
- cukor podľa chuti
Pracovný postup
- V miske vyšľaháme vajcia s cukrom. Vmiešajte preosiatu múku s práškom do pečiva a cukrom. Vypracujeme cesto a zabalíme ho do potravinovej fólie. Necháme ho niekoľko minút odpočívať v chladničke.
- Jablká ošúpeme a nahrubo nastrúhame. V miske ich zmiešame so zmäknutým maslom, cukrom a škoricou.
- Tuhé cesto rozdeľte na tri časti a každú rozvaľkajte na pláty. Rúru predhrejeme na 180 °C. Plech vyložte papierom na pečenie a položte naň prvý plát cesta. Naň rozotrieme polovicu jablkovej zmesi a prikryjeme druhým plátom. Prikryte zvyškom jabĺk a na vrch položte tretí plát cesta. Vložte do rúry a pečte približne 40 minút v závislosti od výkonu vášho spotrebiča.
- Hotový koláč nechajte vychladnúť, nakrájajte na plátky a posypte cukrom. Najlepšie chutí vychladený.
Leave a Reply