Rýchly a lahodný koláč, ktorý zvládne každý!

Suroviny
  • 2 bal. cesto lístkové
  • 1 bal. (okrúhle) piškóty
  • ľubovoľný kompót
  • 3 bal. Zlatý klas
  • 800 ml mlieko
  • 1 bal. cukor vanilkový
  • 3 PL cukor
  • 1 PL cukor škoricový

Postup
  1. Rozbalíme si prvý rozvaľkaný plát lístkového cesta, uložíme ho do plechu na pečenie, ktorý je vyložený papierom na pečenie, ak je potrebné kraje poorezujeme, odkrojky cesta odložíme.
  2. Cesto jemne popicháme vidličkou a naukladáme naň piškóty plochou stranou hore, môžu byť aj namáčané v káve. Na vrch naukladáme ovocie z kompótu podľa vášho výberu, ovocie môžete posypať škoricou alebo kakaom.
  3. Uvaríme si puding klasickým spôsobom. Odlejeme si asi 200 ml mlieka a zvyšok mlieka dáme variť so všetkými baleniami cukru. Do oddeleného mlieka pridáme prášky Zlatý klas a poriadne rozmiešame. Keď začne mlieko vrieť, prilejeme rozšľahané pudingy v mlieku a za stáleho miešania uvaríme až do zhustnutia. Tento puding môžeme ešte teplý naliať na pripravené cesto s ovocím a piškótami. Pekne rozotrieme po celej ploche.
  4. Na vrch uložíme druhý plát cesta a taktiež ak je potrebné ho orežeme. Orezané zvyšky cesta buď zatočíme, posypeme soľou a potrieme žĺtkom a upečieme tyčinky, alebo nimi môžeme koláč vyzdobiť tak ako to bolo v tomto prípade. Celý koláč poprepichujeme opäť jemne vidličkou a potrieme vajíčkom no nemusíme a pečieme cca 35 minút na 185 stupňov. Veľa záleží od rúry, čiže hlavne musí byť na vrchu zlatistý, ak by niekto mal pocit , že ho musí piecť dlhšie.

Prajeme dobrú chuť!😊👌😋

 

Zdroj:Bogar, varecha.sk

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*