Suroviny
- 2 bal. cesto lístkové
- 1 bal. (okrúhle) piškóty
- ľubovoľný kompót
- 3 bal. Zlatý klas
- 800 ml mlieko
- 1 bal. cukor vanilkový
- 3 PL cukor
- 1 PL cukor škoricový
Postup
- Rozbalíme si prvý rozvaľkaný plát lístkového cesta, uložíme ho do plechu na pečenie, ktorý je vyložený papierom na pečenie, ak je potrebné kraje poorezujeme, odkrojky cesta odložíme.
- Cesto jemne popicháme vidličkou a naukladáme naň piškóty plochou stranou hore, môžu byť aj namáčané v káve. Na vrch naukladáme ovocie z kompótu podľa vášho výberu, ovocie môžete posypať škoricou alebo kakaom.
- Uvaríme si puding klasickým spôsobom. Odlejeme si asi 200 ml mlieka a zvyšok mlieka dáme variť so všetkými baleniami cukru. Do oddeleného mlieka pridáme prášky Zlatý klas a poriadne rozmiešame. Keď začne mlieko vrieť, prilejeme rozšľahané pudingy v mlieku a za stáleho miešania uvaríme až do zhustnutia. Tento puding môžeme ešte teplý naliať na pripravené cesto s ovocím a piškótami. Pekne rozotrieme po celej ploche.
- Na vrch uložíme druhý plát cesta a taktiež ak je potrebné ho orežeme. Orezané zvyšky cesta buď zatočíme, posypeme soľou a potrieme žĺtkom a upečieme tyčinky, alebo nimi môžeme koláč vyzdobiť tak ako to bolo v tomto prípade. Celý koláč poprepichujeme opäť jemne vidličkou a potrieme vajíčkom no nemusíme a pečieme cca 35 minút na 185 stupňov. Veľa záleží od rúry, čiže hlavne musí byť na vrchu zlatistý, ak by niekto mal pocit , že ho musí piecť dlhšie.
Prajeme dobrú chuť!😊👌😋
Zdroj:Bogar, varecha.sk