Budeme potrebovať:
1 hrnček = 250 ml
- 1 hrnček – olej
- 2 hrnčeky – kr. cukor
- 2 bal. – vanilkový cukor
- 4 ks – žĺtka
- 2 hrnčeky – biely jogurt
- 2 hrnčeky – polohrubá múka
- 2 hrnčeky – mletý mak
- 1 bal. – prášok do pečiva
Poleva:
- 150 g – horká čokoláda (1 bal.)
- 2 lyžice – olej
Postup:
- Vo veľkej miske zmiešame všetky suroviny na prípravu cesta – cukor, olej, vanilku, vaječné žĺtka, múku, mak, prášok do pečiva a jogurt.
- Pripravíme plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie, nalejeme cesto a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 40 minút.
- Po upečení koláč vyberieme a necháme vychladnúť.
- Vrch polejeme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali olej.
Vaječné bielka si odložte na iný koláčik :). Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páči, podeľte sa oň aj so svojimi priateľmi a rodinou. 🙂
Leave a Reply