Schudnúť sa dá úplne ľahko a to vďaka ZÁZVORU! Jediné čo potrebujete je vedieť, ako ho správne použiť…

Pred jedlom požuvajte v ústach malý kúsok koreňa čerstvého zázvoru. To vám pomôže regulovať metabolizmus, podporiť trávenie, znížiť produkciu kortizolu a zvýšiť úroveň energie.

Môžete aj postrúhať trocha zázvoru, pridať do toho pár kvapiek citrónovej šťavy, štipku morskej alebo himalájskej soli a potom to zmiešajte. Ak zjete trocha z tejto zmesi pred každým jedlom, budete lepšie kontrolovať chuť do jedla a aj vaša potrava sa lepšie strávi.

Ďalšou možnosťou je pripraviť si zázvorovo citrónový čaj, pretože citrón má tiež pozitívne účinky pri chudnutí.

Neobmedzujte konzumáciu zázvoru len na čas pred jedlom. Používajte ho aj ako korenie alebo prísadu do jedál vždy, keď to povaha jedla dovoľuje. Našťastie má zázvor dobrú chuť a tak ju nebude potrebné maskovať.

Zázvorový čaj na spaľovanie tuku

Jedným z najlepších spôsobov, ako zaviesť do svojho života viac zázvoru je pripraviť si z neho chutný a energiu dodávajúci čaj.

Takýto čaj pite 2 až 3 krát denne, aby ste dosiahli najlepšie výsledky.

Jeho príprava je veľmi jednoduchá. Postupujte nasledovne:

  1. Postrúhajte 2 až 3 cm dlhý odrezok koreňa zázvoru.
  2. Postrúhaný zázvor vložte do sklenenej alebo keramickej nádoby odolnej na teplo s objemom aspoň 4 dcl.
  3. Prevarte vodu a zázvor zalejte.
  4. Nechajte vylúhovať približne 10 minút.
  5. Na koniec čaj sceďte a pridajte do neho 1 čajovú lyžičku surového medu a vytlačte trochu citrónovej šťavy.´
  6. Vás zázvorový čaj je hotový!

Med a citrón čaju dodajú svoje vlastné prospešné účinky na zdravie a zosilnia tak jeho potenciu.

Čaj užívajte pravidelne každý deň až kým neschudnete. Môžete ho piť aj stále, bez obmedzenia času pre udržiavanie váhy a vášho celkového zdravia v dobrej kondícii.

V prípade, že pravidelne užívate nejaké lieky, poraďte sa o konzumácii zázvoru s vašim lekárom, pretože v niektorých prípadoch môže na nich vplývať.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*