Sladký jablkový koláč s tvarohovým krémom: Jednoducho dobrotka, ktorú si ukladám do svojho receptára!

Na cesto:
  • 4 ks. vajcia
  • 150 g cukru
  • 160 g polohr. múky
  • 4 polievkové lyžice oleja
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Na jablkovú vrstvu:
  • 0,5 kg olúpaných jabĺk
  • 80 g cukru
  • 1 ks. Pudingový prášok s vanilkovou príchuťou
  • 300 ml vody
Na tvarohový krém
  • 250 g tvarohu
  • 1 ks. šľahačka
  • cukor podľa chuti

Príprava
  1. Oddeľte žĺtky a bielky vyšľahajte do tuha, pridajte cukor a šľahajte, kým nie sú hladké a lesklé. Vmiešajte žĺtky, olej a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  2. Položte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte približne 20 minút pri 170 °C dozlatista.
  3. Jablká nakrájajte na malé kúsky, vložte ich do hrnca, pridajte polovicu vody a varte 5 minút. Zmiešajte cukor a pudingový prášok s vanilkovou príchuťou so zvyšnou vodou, nalejte do hrnca a varte, kým zmes nie je pevná. Horúcu zmes nalejte na tortový základ a nechajte úplne vychladnúť.
  4. Tvaroh zmiešajte s cukrom a šľahačkou. Opatrne rozotrite na jablkovú vrstvu a podľa chuti posypte škoricou alebo strúhanou čokoládou. Vychlaďte a potom podávajte.
Prajeme dobrú chuť a ak sa Vám recept páči, nezabudnite sa oň podeliť aj so svojimi priateľmi na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*