Na cesto:
- 4 ks. vajcia
- 150 g cukru
- 160 g polohr. múky
- 4 polievkové lyžice oleja
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Na jablkovú vrstvu:
- 0,5 kg olúpaných jabĺk
- 80 g cukru
- 1 ks. Pudingový prášok s vanilkovou príchuťou
- 300 ml vody
Na tvarohový krém
- 250 g tvarohu
- 1 ks. šľahačka
- cukor podľa chuti
Príprava
- Oddeľte žĺtky a bielky vyšľahajte do tuha, pridajte cukor a šľahajte, kým nie sú hladké a lesklé. Vmiešajte žĺtky, olej a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Položte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte približne 20 minút pri 170 °C dozlatista.
- Jablká nakrájajte na malé kúsky, vložte ich do hrnca, pridajte polovicu vody a varte 5 minút. Zmiešajte cukor a pudingový prášok s vanilkovou príchuťou so zvyšnou vodou, nalejte do hrnca a varte, kým zmes nie je pevná. Horúcu zmes nalejte na tortový základ a nechajte úplne vychladnúť.
- Tvaroh zmiešajte s cukrom a šľahačkou. Opatrne rozotrite na jablkovú vrstvu a podľa chuti posypte škoricou alebo strúhanou čokoládou. Vychlaďte a potom podávajte.
Prajeme dobrú chuť a ak sa Vám recept páči, nezabudnite sa oň podeliť aj so svojimi priateľmi na Facebooku.
Leave a Reply