Slané rožteky s medvedím cesnakom: Dobrota, ktorou potešíte celú rodinu aj priateľov!

Suroviny na cesto :
  • 400g hladkej múky
  • 1 žĺtok
  • 0,5 dcl oleja
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička soli
  • 2 – 2,5 dcl mlieka
  • 25 g droždia
Plnka:
  • 120 g mascarpone
  • pol zväzku medvedieho cesnaku
Na potretie:
  • 1 vajce


Postup:
  1. Do 1 dl vlažného mlieka dáme cukor, trochu múky a rozdrobené droždie. Kvások necháme naskočiť. Múku dáme do misky, zmiešame so soľou, pridáme droždie, ostatné suroviny a dôkladne prepracujeme.
  2. Prikryte kuchynskou utierkou a nechajte 30 minút odpočívať. Kým nám cesto odpočíva, nakrájame si medvedí cesnak..
  3. Cesto sa nám zdvojnásobí. Vyvaľkáme ho do kruhu s priemerom cca 35 cm. Kruh potrieme s mascarpone a posypeme nakrájaným medvedíme cesnakom ( tiež môžeme mascarpone vymixovať s cesnakom a natrieť touto pomazánkou. Kruh nakrájame s pizza kolieskom na 16 trojuholníkov. Tie zvinieme do rožkov a poukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie..
  4. Každý rožok potrieme rozšľahaný vajíčkom. Pečieme pri 180°C asi 20 minút do zlatista. Pred dopečením môžeme posypať semienkami podľa chuti a tiež strúhaným syrom.
  5. Ak nemáte radi medvedí cesnak alebo mascarpone, cesto potriete mäkkým maslom alebo olejom. Nakrájajte na trojuholníky, zrolujte. Budú z nich veľmi lahodné a jemné croissanty.
Prajeme dobrú chuť!😋👩‍🍳👌
Podeľte sa o tento super recept aj s ostatnými na Facebooku.

 

zdroj:mňamky-recepty

Written By
More from redakcia
Naniesla si to na ruky a nechala pôsobiť 15 minút. Výsledkom bola ohromená!
Ruky používame takmer na všetky každodenné činnosti. Preto je niekedy prekvapujúce, koľko...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *