Smotanovo-tekvicové rezy, ktoré vás ohúria!

Potrebujeme:
  • 1 a 1/2 hrnčeka drvených sušienok (grahamových alebo svetlých, napr. Bebe)
  • 1/4 hrnčeka rozpusteného masla
Na náplň:
  • 900 g smotanového syra (napr. Žervé alebo Philadelphia) – náplň bude naozaj smotanová
  • 1 a 1/2 hrnčeka cukru kryštál (môžete použiť trstinový cukor)
  • 4 vajcia
  • 225 g tekvicového pyré (kupovanej alebo povarenej a rozmixovanej tekvice)
  • 2 lyžičky tekvicového korenia (zmes škorice, klinčekov, zázvoru, muškátového a nového korenia) – stačí použiť mletá škorica
Na zdobenie:
  • šľahačka
  • tekvicové korenie
Postup:
  1. Dajte predhriať rúru na 150 ° C. Vyložte plech (s rozmermi asi 23 x 33 cm) papierom na pečenie vrátane vnútorných stien.
  2. V mise zmiešajte nadrtené sušienky a rozpustené maslo. Túto zmes na korpus prstami natlačte na dno a steny plechu. Odložte.
  3. Pripravte náplň. Pomocou mixéra na nižší výkon zmiešajte smotanový syr a cukor. Po jednom pridávajte vajcia a stále miešajte.
  4. Polovicu zmesi na plnku rovnomerne rozotrite na korpusový základ.
  5. Do zvyšnej polovice plnky pridajte tekvicové pyré a korenia. Miešajte, kým nevznikne hladké cesto. Opatrne ho rozotrite na smotanovú vrstvu.
  6. Pečte v predhriatej rúre 50 minút. Potom vypnite rúru a nechajte tortu pomaly vychladnúť pootvorenými dvierkami rúry, asi 1 hodinu.
  7. Pred krájaním nechajte schladiť a stuhnúť v chladničke aspoň počas 3 hodín.
  8. Podávajte s porciou ušľahanej šľahačky a posypanej škoricou alebo iným korením.
Dobrú chuť😋👌! A ak sa Vám tento zaujímavý recept páči, určite ho zdieľajte aj s ostatnými na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*