Potrebujeme:
- 1 a 1/2 hrnčeka drvených sušienok (grahamových alebo svetlých, napr. Bebe)
- 1/4 hrnčeka rozpusteného masla
Na náplň:
- 900 g smotanového syra (napr. Žervé alebo Philadelphia) – náplň bude naozaj smotanová
- 1 a 1/2 hrnčeka cukru kryštál (môžete použiť trstinový cukor)
- 4 vajcia
- 225 g tekvicového pyré (kupovanej alebo povarenej a rozmixovanej tekvice)
- 2 lyžičky tekvicového korenia (zmes škorice, klinčekov, zázvoru, muškátového a nového korenia) – stačí použiť mletá škorica
Na zdobenie:
- šľahačka
- tekvicové korenie
Postup:
- Dajte predhriať rúru na 150 ° C. Vyložte plech (s rozmermi asi 23 x 33 cm) papierom na pečenie vrátane vnútorných stien.
- V mise zmiešajte nadrtené sušienky a rozpustené maslo. Túto zmes na korpus prstami natlačte na dno a steny plechu. Odložte.
- Pripravte náplň. Pomocou mixéra na nižší výkon zmiešajte smotanový syr a cukor. Po jednom pridávajte vajcia a stále miešajte.
- Polovicu zmesi na plnku rovnomerne rozotrite na korpusový základ.
- Do zvyšnej polovice plnky pridajte tekvicové pyré a korenia. Miešajte, kým nevznikne hladké cesto. Opatrne ho rozotrite na smotanovú vrstvu.
- Pečte v predhriatej rúre 50 minút. Potom vypnite rúru a nechajte tortu pomaly vychladnúť pootvorenými dvierkami rúry, asi 1 hodinu.
- Pred krájaním nechajte schladiť a stuhnúť v chladničke aspoň počas 3 hodín.
- Podávajte s porciou ušľahanej šľahačky a posypanej škoricou alebo iným korením.
Leave a Reply