Šťavnatý zákusok s rumovým punčom: Pochúťka, ktorú určite neodmietnete!

Ingrediencie na 2 x piškótové cesto
  • 10 ks vajíčka
  • 10 polievkových lyžíc práškového cukru
  • 4 polievkových lyžíc teplej vody
  • 10 polievkových lyžíc polohrubej múky
  • 1 balík prášku do pečiva
Punč
  • 2 decilitre čaju
  • 1 deciliter rumu
  • 15 dkg cukor
  • 1 1⁄2 polievková lyžica kakaa
Krém
  • 2 ks vajíčka
  • 16 dkg praškový cukor
  • 25 dkg maslo
  • čokoládová poleva

Postup:
Cesto:
  1. Upečieme si dve piškóty, každú z piatich vajec, tak ako sme zvyknutí.
  2. Alebo môžete postupovať takto: Vajíčka vyšľahať s cukrom do hustej peny, prišľahať vodu a primiešať už len opatrne múku zmiešanú s práškom do pečiva.Pečieme na papieri na pečenie na 180 stupňov asi 15 minút.
Punč:
  1. Uvaríme si dva deci silného čaju.Pridáme rum, kakao a cukor a necháme vychladnúť.
Krém:
  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom nad parou a necháme vychladnúť. Prišľaháme maslo.
  2. Jedno cesto trošku pokropíme, natrieme džemom, priložíme druhým cestom a prelejeme punčom. Na vrch dáme krém a polejeme čokoládovou polevou.
DOBRÚ CHUŤ!💗

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*