Takto rýchlo si urobíte svoj domáci chlebík. Už nikdy ho nebudete kupovať!

Väčšina ľudí si svoj život bez chleba nevie predstaviť. Chuť chleba je v poriadku, len sa snažte jesť jeho najzdravšiu verziu. Najlepšie, ak si ho upečieme sami doma.

Chlieb z obchodu je bohužiaľ plný aditív. Mnoho ľudí si chlieb doma nepečie, pretože to považujú za niečo veľmi ťažké. Odporúčame vám nasledujúci recept, pretože ak chlieb upečieme podľa tohto spôsobu, uvedomíme si, aké je to jednoduché.

Poďme na to!
Ingrediencie:
  • 3 šálky vlažnej vody
  • 1 a pol polievkovej lyžice cukru
  • 2 balíčky sušeného droždia
  • 1 a pol polievkovej lyžice morskej soli
  • 6 a pol šálky hl. pšeničnej múky (ak je to možné, použite celozrnnú)

Príprava:
  1. droždie rozpustíme vo vlažnej vode s cukrom
  2. počkáme, kým sa zdvihne, potom ho vmiešame do múky
  3. pridajte soľ
  4. miešame, kým sa všetky ingrediencie nespoja a kým nezískate hladkú, ľahkú hmotu
  5. prikryte čistou kuchynskou utierkou a nechajte dvadsať minút kysnúť
  6. pozom rozdeľte vykysnuté cesto na tri rovnaké bochníky, povrch jemne pomúčte a vložte do formy
  7. tu necháme ešte pol hodinu odpočívať
  8. potom predhrejte rúru na 230 stupňov, potom narežte vrchné časti malých bochníkov do mierne krížového tvaru a vložte ich do rúry
  9. vrch musí byť zrezaný, aby prebytočná vlhkosť mohla ľahšie uniknúť
  10. pečieme cca. na pol hodinu
Prajeme príjmenú prípravu a dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*