Táto zmes roztopí tuk na bruchu len za 4 dni!

Toto je úžasný sirup na redukciu pása, ktorý vám môže pomôcť odstrániť prebytočnú vodu z tela a môže znížiť prebytočný brušný tuk za deň. Tento neuveriteľný sirup vás navyše robí zdravšími a má mimoriadne prospešné využitie pre funkciu mozgu, pamäte, sluchu a zraku. Je obzvlášť účinný v kombinácii s kardio cvičením a pravidelným tréningom.

Ingrediencie:

  • 125 g reďkoviek
  • 3 citróny
  • 4 polievkové lyžice medu
  • 2 lyžice škoricového prášku
  • 1 malý kúsok zázvoru

Príprava:

Na prípravu tohto sirupu budete potrebovať kuchynský robot. Najprv si v mixéri rozmixujte chren a zázvor. Potom pridajte vytlačené citróny a miešajte 3 minúty. K zmiešaným ingredienciám pridajte škoricu a med a miešajte, kým nezískate sirup. Vložte zmes do sklenenej nádoby. Užívajte 1 čajovú lyžičku 2x denne pred jedlom alebo tréningom. Sirup je potrebné konzumovať 3 týždne s 3 týždňovou prestávkou.

Prečo je chren dobrý pre zdravie a jeho zdravotné benefity?

Korene a listy chrenu sú už stovky rokov známe tým, že prinášajú zdravotné výhody. Chren obsahuje viac ako 10-krát vyššie glukozinoláty ako brokolica, takže k úžitku nepotrebujete veľa chrenu. V skutočnosti, malá kvapka na váš steak bude mať dlhú cestu k poskytnutiu dôležitých zdravotných výhod.

Glukozinoláty v chrene, Armoracia rusticana, majú potenciál zvýšiť ľudskú odolnosť voči rakovine a environmentálnym toxínom. Majú silné antioxidačné vlastnosti a možno ich použiť aj na zmiernenie sínusových a respiračných ťažkostí. Glukozinoláty tiež pôsobia ako prírodné antibiotiká proti rôznym typom infekcií kvôli ich známej toxicite pre špecifické baktérie a huby, ako aj ich schopnosti zvýšiť prietok krvi do infikovanej oblasti a rýchlejšie odstraňovať odpadové produkty z tejto oblasti tela.

Prečo je citrón dobrý pre zdravie a jeho zdravotné výhody?

Citróny sú podľa chuti kyslé, no v tele sa tvoria zásadité. V skutočnosti sú jednou z najviac zásadotvorných potravín, vďaka čomu sú skvelé na vyrovnávanie vysoko kyslých podmienok v tele. Citróny sú obľúbené na celom svete a sú základnou potravinou v kuchyniach po celom svete. Citrón je úžasným stimulantom pre pečeň a je rozpúšťadlom kyseliny močovej a iných jedov, skvapalňuje žlč.

Citrónová kôra obsahuje silný fytonutrient tangeretín, ktorý sa ukázal ako účinný pri poruchách mozgu, ako je Parkinsonova choroba. Citrón má vysoký obsah vitamínu C a ďalšie antioxidanty môžu pomôcť imunitnému systému bojovať proti choroboplodným zárodkom, ktoré spôsobujú prechladnutie alebo chrípku. Udržiavanie zdravej stravy s vysokým obsahom ovocia a zeleniny je obzvlášť dôležité počas zimných mesiacov, keď má fyzická aktivita tendenciu klesať.

Prečo je zázvor dobrý pre zdravie a jeho zdravotné benefity?

Zázvor je staroveké zázračné korenie a v starovekej ajurvédskej medicíne sa mu pripisuje status „prírodnej lekárničky“. Je to preto, že toto zázračné korenie má okrem mnohých iných zdravotných výhod aj časom overené vlastnosti priaznivé pre trávenie. Používanie zázvoru zlepšuje vstrebávanie a asimiláciu základných živín v tele. Zázvor čistí „mikrocirkulačné kanály“ tela vrátane prečistenia dutín, ktoré môžu vzplanúť sezónne alebo počas chladnejších mesiacov.

Prečo je med dobrý pre zdravie a jeho zdravotné benefity?

Med je sladká tekutina produkovaná včelami pomocou nektáru z kvetov procesom regurgitácie a vyparovania. Med obsahuje flavonoidy, antioxidanty, ktoré pomáhajú znižovať riziko niektorých druhov rakoviny a srdcových chorôb. Nedávny výskum ukazuje, že liečba medom môže pomôcť pri poruchách, ako sú vredy a bakteriálna gastroenteritída. Med pomáha pri kašli, najmä pohánkový. V štúdii so 110 deťmi bola jedna dávka pohánkového medu rovnako účinná ako jedna dávka dextrometorfánu pri zmiernení nočného kašľa a umožnení správneho spánku.

Prečo je škorica zdraviu prospešná a jej zdravotné benefity?

Hoci je k dispozícii počas celého roka, voňavá, sladká a teplá chuť škorice je perfektným korením na použitie počas zimných mesiacov. Škorica má dlhú históriu ako korenie, tak aj ako liek. Je to hnedá kôra škoricovníka, ktorá je dostupná vo svojej sušenej rúrkovej forme známej ako brko alebo ako mletý prášok. Dve odrody škorice, čínska a cejlónska, majú podobnú chuť, avšak škorica z Cejlónu je o niečo sladšia a je ťažšie ju nájsť na miestnych trhoch.

Jedinečné liečivé schopnosti škorice pochádzajú z troch základných typov zložiek esenciálnych olejov nachádzajúcich sa v jej kôre. Tieto oleje obsahujú aktívne zložky nazývané cinnamaldehyd, cinnamylacetát a cinnamylalkohol, plus širokú škálu ďalších prchavých látok.

Škoricový aldehyd v škorici pomáha predchádzať nežiaducemu zhlukovaniu krvných doštičiek. Schopnosť škorice znižovať uvoľňovanie kyseliny arachidónovej z bunkových membrán ju tiež zaraďuje do kategórie „protizápalových“ potravín, ktoré môžu byť nápomocné pri zmierňovaní zápalu. Esenciálne oleje škorice ju tiež kvalifikujú ako „antimikrobiálnu“ potravinu a škorica bola skúmaná pre jej schopnosť pomôcť zastaviť rast baktérií a plesní, vrátane bežne problematickej kvasinky Candida.

Nielen konzumácia škorice môže zlepšiť schopnosť tela využívať cukor v krvi, ale už len cítenie nádhernej vône tohto sladkého korenia zvyšuje mozgovú aktivitu!

Zdieľajte tento informatívny aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*