Budeme potrebovať:
Cesto:
3 ks – vajcia
250 g – práškový cukor
2 lyžice – kakao
70 ml – olej
30 ml – mlieko
350 g – polohrubá múka
1 bal. – prášok do pečiva
Krém:
700 ml – smotana na šľahanie
70 g – kr. cukor
150 g – tmavá čokoláda
1 lyžička – vanilkový extrakt
1 lyžica – rum
Vrch:
150 g – tmavá čokoláda
2 lyžice – olejQ
Postup:
1.
Pripravíme si plech na pečenie o veľkosti 25 x 30 cm, ktorý vyložíme papierom. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
2.
Vajíčka vymiešame s cukrom do peny, pridáme kakao, olej, mlieko a nakoniec aj múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pripravené cesto navrstvíme na plech a pečieme cca 20 – 25 minút. Upečené cesto rozdelíme na polovicu.
3.
Smotanu, cukor, vanilku a rum vyšľaháme do tuhej šľahačky. Čokoládu nad parou rozpustíme a necháme mierne vychladnúť. Pridáme ju k vyšľahanej šľahačke a spojíme.
4.
Na jeden plát cesta navrstvíme krém, pekne uhladíme a položíme druhý plát cesta. Vrch polejeme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali olej. Dobrú chuť!
Leave a Reply