Tento nepečený dezert je nenáročný na prípravu, má náplň, ktorá pripomína čokoládovú zmrzlinu, na spodku sušienku a navrchu šľahačku. Jednoducho sa roztopí v ústach.

Na koláč potrebujete: 

  • 150 g sušienok
  • 250 g margarínu
  • 250 g čokolády
  • 150 g práškového cukru
  • 7 vajec
  • 2 smotany na šľahanie

Príprava:
  • Margarín vyšľaháme so 75 g práškového cukru do peny. Čokoládu rozpustíme s trochou vody, vychladnutú ju pridáme k margarínu a miešame, kým nevznikne homogénna zmes.
  • V jednej miske vyšľaháme bielka a v druhej žĺtky so 75 g práškového cukru. Zmiešajte vaječné žĺtky a bielka a dobre vyšľahajte, potom nalejte do margarínovej zmesi a šľahajte, kým nevznikne jemný krém.
  • Na plech poukladajte sušienky, ktoré boli predtým namočené v mlieku. Na sušienkový základ dáme plnku.
  • Zvlášť vyšľaháme dve šľahačky podľa návodu a natrieme na vrch.
DOBRÚ CHUŤ a nezabudnite recept zdieľať aj so svojimi priateľmi. 🙂

Written By
More from redakcia
Vírus Coxsackie: Ako ho včas odhaliť u svojho dieťaťa!
Vírusy Coxsackie majú vo svojom genetickom materiáli jeden klon kyseliny ribonukleovej (RNA)....
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *