Tento orechovo-karamelový koláčik je fantastický. Zaručený úspech! Nie je príliš sladký, jednoducho skvelé!


Zloženie:
Na cesto:
  • 20 dkg polohr. múky.
  • 8 dkg hnedého cukru
  • 2 čajové lyžičky nesladeného kakaového prášku
  • 5 dkg masla
  • 1 vajce
Na náplň:
  • 10 dkg cukru
  • 15 dkg arašidov
  • 10 dkg vlašských orechov
  • 4 dl mlieka
  • 1 balenie karamelového pudingového prášku
Na polevu:
  • 15 dkg horkej čokolády
  • 1 čajová lyžička masla

Príprava:
  1. Suroviny na cesto dáme do misy a dobre premiešame. Potom vložíme do vymasteného pekáča, pečieme pri 160 stupňoch 15 minút.
  2. Medzitým zmiešame pudingový prášok a cukor s mliekom a privedieme do varu. Mlieka použijeme menej ako treba, aby bol puding hustejší a mal karamelovejšiu chuť.
  3. Arašídy a lieskové orechy rozdrvíme alebo pomelieme a vmiešame, keď je puding hotový. Keď je to už vlažné, rozotrieme cesto a dáme na pol hodiny do chladničky.
  4. Čokoládu rozpustíme nad parou a vmiešame maslo, ktoré potom uhladíme na vrch krému. Pred krájaním necháme aspoň 1 hodinu odležať v chladničke.
Dobrú chuť! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*