Torta Markíza: Dokonale krémová, rozplýva sa v ústach, jedna ingrediencia jej dodáva neuveriteľnú chuť!

Je rýchla na prípravu, ale aj na jedenie, takže na ňu máte vždy chuť!


Ingrediencie:

4 malé balenia detských sušienok

2-3 dl mlieka

Na náplň:

  • 10 vajec
  • 250 g cukru
  • 250 g čokolády
  • 250 g masla (NIE margarínu)
  • rum podľa chuti

Na ozdobu:

  • 150 g práškovej šľahačky
  • 2 dl mlieka alebo 2,5 dl sladkej smotany


Príprava:

  • 1. Bielky oddelíme od žĺtkov, žĺtky vyšľaháme so 125 g cukru a uvaríme v pare. Ku koncu vmiešame čokoládu, aby sa rozpustila a rum podľa chuti.
  • 2. Vyšľahané maslo zmiešame s vychladnutým krémom.
  • 3. Z bielkov vyšľaháme zvlášť dotuha, pridáme zvyšný cukor a miešame, kým sa suroviny dobre nespoja.
  • 4. Postupne pridajte do krému vyšľahané bielky a jemne premiešajte vareškou. Dbajte na to, aby krém „nepadal“ a zostal vzdušný.
  • 5. Dno a boky vhodnej okrúhlej formy (moja mala 25 cm) vysteľte detskými sušienkami, ktoré ste krátko namočili do mlieka.
  • 6. Krém nalejeme do pripravenej formy, zarovnáme a necháme cez noc v chladničke.
  • 7. Na druhý deň vyšľaháme šľahačku s mliekom alebo sladkou smotanou, naplníme cukrárske vrecko a tortu ozdobíme.

Prajeme dobrú chuť a neváhajte tento super dezert zdieľať aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*