TOTO je potravina dobrá pre srdce! Riziko srdcovej arytmie sa môže znížiť až o 20%…

Trpíte arytmiou? Riešenie môže byť oveľa chutnejšie a lahodnejšie, ako si predstavujete! Čo tak jesť čokoládu každý deň? Zdá sa, že nový výskum dáva zelenú… Jedná sa však o kvalitnú čokoládu, najmä tmavú. Má už dlho preukázané kardiovaskulárne účinky.

Nové štúdie však ukazujú, že to platí aj pre arytmiu, ochorenie spojené so zvýšeným rizikom mŕtvice, srdcového zlyhania, demencie a predčasnej smrti, ktoré trápi viac ako 33 miliónov ľudí na celom svete.

Konkrétne, podľa výskumu oddelenia epidemiológie na Harvard University School of Public Health, čím viac čokolády človek zje, tým menšia je pravdepodobnosť, že mu bude diagnostikovaná fibrilácia predsiení, obzvlášť nebezpečná forma srdcovej arytmie. Pri konzumácii dvoch až šiestich 30-gramových porcií týždenne sa riziko znižuje v priemere o 20 %, pri jednej porcii týždenne o 17 % a pri jednej až troch porciách mesačne o 10 %.

Vedci však zdôraznili, že čokoládu je vhodné konzumovať s mierou a nepreháňať to s ňou, pretože napriek jej liečivým vlastnostiam obsahuje veľa kalórií z cukrov a tukov, čo môže viesť k priberaniu a poruchám metabolizmu.

Podeľte sa o túto informáciu aj s ostatnými na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*