Toto môže byť dôvod, prečo priberáte!

Pečeň je jedným z najdôležitejších orgánov v ľudskom tele. Je zodpovedná za množstvo dôležitých procesov, alebo inak povedané, je filtrom, cez ktorý sa zachytávajú všetky toxické látky v tele. Okrem toho má aj ďalšie dôležité funkcie.

V skutočnosti je ich však oveľa viac, než by ste si mysleli. Pečeň má viac ako 400 funkcií, počnúc trávením tukov a ukladaním vitamínov a minerálov pochádzajúcich z prijatej potravy.

Vzhľadom na tieto funkcie nie je prekvapením, že väčšina odborníkov považuje pečeň za jeden z najdôležitejších orgánov v tele.

Je však dôležité, aby ste pečeň zbytočne nepreťažovali, pretože to môže viesť k vážnym komplikáciám, ktoré môžu byť v niektorých prípadoch aj smrteľné.

  • Ako sa pečeň vyrovnáva s toxickými látkami?

V prvej fáze detoxikácie, ktorá prebieha v pečeni, sa pomocou enzýmov rozkladajú toxíny na menej škodlivé zlúčeniny. V druhej fáze sa tieto toxíny viažu na iné molekuly, ktoré zvyšujú ich rozpustnosť vo vode. Vďaka tomu sa ľahšie vylučujú z tela.

Úsilie o ochranu pečene sa oplatí všetkým

Okrem skutočného úsilia o zdravý životný štýl sa niektorí ľudia stále vystavujú toxínom z každodenného prostredia. Preto je v každom prípade dôležité detoxikovať, aby ste ochránili svoju pečeň, a tým aj celé telo.

  • Máte pomalú pečeň?

Tí, ktorí majú spomalenú funkciu pečene, by ju nemali zbytočne zaťažovať. Prebytočné toxíny, ktoré pečeň nedokáže spracovať, sa v tele ukladajú vo forme tukového tkaniva.

Keď sa toxíny dostanú do tela, zostávajú v ňom, kým sa nezlepší funkcia pečene. Až potom sa nimi môže zaoberať. Na vlastnom tele môžete pozorovať niekoľko príznakov, že pečeň nefunguje správne a jej činnosť je spomalená.

Bez ohľadu na ich závažnosť je dôležité podniknúť určité kroky na obnovenie správnej funkcie pečene a odstránenie toxínov, ktoré sa hromadia v našom tele.

Aké sú najčastejšie príznaky pomalej pečene?

Sú to únava, negatívne emócie, neustále bolesti hlavy, letargia, nadmerné potenie, bolesti kĺbov alebo svalov, ťažkosti s trávením tukov, alergie, úzkosť, depresie, zápach z úst, citlivosť na chemické látky, náhly prírastok hmotnosti atď.

Je veľmi dôležité si uvedomiť, že zdravie sa začína v kuchyni. Zdravé telo si vyžaduje zdravú stravu a návyky. Prvým krokom je vyradenie polotovarov a nezdravých potravín a ich nahradenie zdravými alternatívami.

Najlepšie je pripraviť si vlastné jedlo zo surovín, ktoré nájdete v kuchyni. Zdravé stravovanie nemusí byť také zložité, ako sa môže zdať, ak sa budete riadiť týmito jednoduchými tipmi:

Zdravé stravovanie
  • Nakupujte čerstvé potraviny
  • Vyhýbajte sa GMO produktom, jedzte čerstvé ovocie a zeleninu
  • Vyvážená strava
  • Jedzte živočíšne a rastlinné bielkoviny, naklíčené obilniny, fermentované potraviny, zdravé tuky, surové orechy a semená.
  • Vyhnite sa spáleným olejom
  • vyhýbajte sa repkovému, palmovému a slnečnicovému oleju.
  • piť veľa vody
  • získajte dostatok zdravých tukov z avokáda, kokosu atď.
  • konzumujte vlákninu: vlákninu obsahujú semienka chia, artičoky, avokádo, brokolica atď.
  • obmedziť rafinované cukry, vyhýbať sa hnedému a bielemu cukru.
  • hľadajte zdroje síry v potravinách (cesnak, brokolica, vajcia, cibuľa, špargľa alebo kapusta).
  • obmedziť alkohol
3 najlepšie potraviny, ktoré potešia vašu pečeň

Artičok podporuje pečeň a zvyšuje produkciu žlče. Má vysoký obsah vlákniny, ktorá pomáha znižovať hladinu “zlého” LDL cholesterolu. Aj po tepelnej úprave je artičok plný antioxidantov, ktoré pomáhajú bojovať proti voľným radikálom.

Kurkuma je mimoriadne silné protizápalové korenie. Dokáže chrániť pečeň a pomáha jej regenerovať. Pre maximálnu absorpciu živín vyskúšajte “zlaté mlieko”. Môžete si ho pripraviť veľmi jednoducho zmiešaním mlieka s kurkumou.

Pestrec mariánsky je najlepšia bylina na pečeň. Obsahuje účinnú látku siymarín, ktorá má vynikajúce protivírusové a protizápalové vlastnosti. Chráni tiež pečeňové bunky pred poškodením.

Môžete ho pridať do mlieka alebo siahnuť po inej alternatíve. Veľmi tým pomôžete svojej pečeni a aj svojej váhe.

Podeľte sa o tento zaujímavý článok aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*