Všimli ste si, ako niekedy, bez ohľadu na to, koľko si čistíte zuby, zostávajú žlté? Odborníci uviedli, že to spôsobujú dve chyby, pričom zdôraznili, že najdôležitejšou chybou v tomto smere je suché kefovanie.
Odborníci odporúčajú navlhčiť si zubnú kefku predtým, ako si začnete čistiť zuby:
“Táto akcia uľahčuje roztieranie zubnej pasty po celých zuboch, čím je čistenie efektívnejšie.”
“Navyše pozor na toto”, pripomínajú odborníci:
- kyslé nápoje
- ovocné šťavy
- sladené a nesladené nealkoholické nápoje
- ako aj potraviny ako pomaranče a grapefruity môžu oslabiť zubnú sklovinu, ale aj prispejú k žltnutiu zubov
„Zuby by sa mali čistiť krátko po zjedení týchto potravín,“ uzatvárajú vedci.
Leave a Reply