Toto zatieni všetky ostatné dezerty! Švajčiarska roláda – HURIKÁN – takúto dobrotu ešte vaše návštevy nejedli!

POSTUP:

Kakao zmiešame s 30 ml mlieka metličkou dohladka. V samostatnej miske si zmiešame všetky suché ingrediencie (múku, sušené mlieko, vanilkový cukor a soľ).

Zvyšné mlieko nalejeme do veľkej misy a zmiešame s olejom. Vo vodnom kúpeli necháme zahriať na 50 sekúnd od bodu, kedy začne vrieť voda v spodnom hrnci. Misu odstavíme a cez sitko do nej vmiešame suchú zmes. Metličkou vymiešame do hladka. Pridáme po jednom žĺtky. Hmotu zakaždým zľahka premiešame.

5 – 6 lyžíc vaječnej hmoty odlejeme do inej misky a vymiešame s kakaovou hmotou. Teraz si pripravíme sneh – bielky ako klasicky vyšľaháme do peny a postupne prisypeme aj cukor a prášok do pečiva. Šľaháme, kým sa nevytvorí pevný sneh.

4 lyžice snehu odoberte do misky s kakaovou hmotou, ale ešte nemiešame. Zvyšok snehu postupne vmiešame do žĺtkovej hmoty. Nalejeme na plech a rozotrite. Navrstvíme na hlbší plech veľkosti približne 30 x 30 cm vystlanom papierom na pečenie.

Rozmiešame si kakaovú hmotu so snehom. Preložíme do igelitového cukrárskeho vrecka vloženého do pohára (aby malo vrecko stabilitu), zvrchu vrecko zavrieme štipcom a zospodu urobíme väčší otvor. Horizontálne nastriekajte pásy cesta tesne vedľa seba na bledé cesto a zľahka pretrepte plechom. (Video od 13.minúty).

Pomocou držadla varešky alebo lyžice prechádzame po ceste pohybom nahor (cik-cak) – dole tesne vedľa seba po celom plechu, i po okrajoch. Dobre pritlačíme. Potom pohyby opakujeme rovnako priečnym smerom. Vo vyhriatej rúre pri teplote na 170 ° C pečieme 10 minút, potom teplotu znížte na 150 ° C a pečte ešte 25 minút.
Cesto si necháme mierne vychladnúť na plechu, potom opatrne obrátime a odstránime papier na pečenie. Vidíte, že na vrchu je bledé cesto, ktoré bolo predtým na spodku. Necháme úplne vychladnúť, natrieme jednoduchým krémom (kľudne aj jemný tvaroh s cukrom alebo šľahačka) a pevne zavinieme pomocou papiera na pečenie. Môžeme krájať.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*