Chlorofyl v zelených potravinách odstraňuje ťažké kovy a ďalšie škodliviny
Chlorofyl je prirodzenou súčasťou zelených rastlín a je schopný zbavovať organizmus nahromadených ťažkých kovov. Podstata tejto kúry spočíva v zaradení dostatočného množstva zelených potravín do jedálnička (a samozrejme dodržiavanie vyššie uvedených pravidiel). Bohatým zdrojom chlorofylu sú:
- Zelená listová zelenina ako špenát, hlávkový šalát, rukola, žerucha, púpavový list či žihľava – sú ľahko dostupné i chutné. Púpava i pŕhľava slúžia nie len na prípravu čajov, ale v čerstvom stave ochutia rozmanité šaláty
- Morské riasy chlorella a spirulina – okrem chlorofylu obsahujú antioxidanty, vitamíny, minerály, nenasýtené mastné kyseliny, ktoré posilňujú celkovú obranyschopnosť organizmu. Ideálna dĺžka kúry je aspoň 3 mesiace, počas ktorej sa užívajú 4 g morských rias denne. Vyjde vás zhruba na 50 eur.
Indické psyllium pre očistu tráviaceho traktu
Psyllium je vlastne vláknina, ktorá nemá žiadnu chuť, vôňu a je čisto prírodná. Slúži najmä pre očistenie tráviaceho traktu. Indickú vlákninu ocenia najmä ľudia s tráviacimi problémami (zápcha, hnačka, hemoroidy). Využíva sa aj pri chudnutí, pretrvávajúcej únave, kožných problémoch a alergiách.
Ako prírodnú vlákninu užívať? Psyllium je ideálne konzumovať po jedle, prípadne pol hodinku pred jedlom. Dávkovanie závisí od konkrétneho druhu produktu, spravidla sa jedna alebo dve čajové lyžičky rozmiešajú vo vode a vypijú. Pre zlepšenie účinku je vhodné vypiť ešte jeden pohár vody, pretože príjem tekutín zohráva pri užívaní tohto doplnku dôležitú úlohu.
Leave a Reply