Tu je dôvod, prečo by ste mali jahody pred použitím namočiť do octu!

Znie to zvláštne, ale pre jahody je to lepšie!

Jahody sú vynikajúce a keď je ich sezóna, nie sú ani také drahé. Pretože toto malé červené ovocie máme veľmi radi, často kupujeme viac ako jednu škatuľu, keď sú v zľave. Žiaľ, už viackrát sa nám stalo, že sa pár jahôd v škatuli pokazilo, čo ovplyvnilo aj zvyšok dávky.

S týmto trikom to bude minulosťou! Vyhadzovanie potravín je plytvanie, preto by ste tento trik mohli niekedy vyskúšať.

Jahody chutia najlepšie, keď sú čerstvé, čo je zvyčajne v deň, keď ste ich kúpili. Ak ste sa nechali presvedčiť, aby ste si kúpili škatuľu čerstvých, šťavnatých, červených jahôd, s najväčšou pravdepodobnosťou chutia najlepšie v ten istý deň.

Stačí jedna noc v chladničke a na prvých bobuliach sa začne tvoriť pleseň. Zvyčajne by ste mali byť schopní udržať jahody čerstvé až tri dni. Je však dôležité, aby ste bobuliam poskytli dostatok priestoru.

Je vhodnejšie uložiť ich na veľký čistý tanier, aby sa bobule navzájom nepoškodili.

Ukázalo sa, že namočenie čerstvo kúpených jahôd do misky s octom pred ich uložením do chladničky zabezpečí, že zostanú čerstvé oveľa dlhšie. Experiment ukázal, že ovocie zostane čerstvé niekoľko dní alebo dokonca týždňov po ich kúpe.

Vedeli ste, že malé jahody sú sladšie ako väčšie? Vždy sme si mysleli, že veľké jahody vyzerajú oveľa chutnejšie a šťavnatejšie, ale ukázalo sa, že sú plné vody a sú menej sladké.

Trik

Povieme Vám, čo tento trik obnáša. Je veľmi jednoduchý a budete potrebovať len niekoľko vecí, z ktorých väčšinu už máte v kuchynskej skrinke. Uistite sa, že používate biely ocot!

Čo potrebujete?
  • biely ocot
  • vodu
  • veľkú misku
  • papierové uteráky
  • cedník
Takto to funguje:
  1. Vezmite misku a naplňte ju polovicou pohára bieleho octu a jedným pohárom vody.
  2. Do misky s vodou a octom pridajte jahody a nechajte ich niekoľko minút namočené. Ocot sa postará o to, aby z jahôd zmizli všetky spóry plesní a baktérie.
  3. Tieto spóry plesní spôsobujú, že jahody tak rýchlo zmäknú a splesnejú. Voda pomerne rýchlo zmení farbu, pretože sa z nej uvoľnia spóry plesní.
  4. Na dno cedidla položte papierovú utierku. Jahody vyberte z misky a vložte ich do cedidla. Nechajte ich úplne vyschnúť.
  5. Do chladničky vložte čistú papierovú utierku a potom na ňu položte jahody.
  6. Zostanú čerstvé oveľa dlhšie! A nebojte sa, po použití tohto triku nebudú chutiť kyslo kvôli octu. Budú chutiť stále rovnako!
Zdieľajte tento tip aj s ostatnými :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*