Tu je metóda, ktorú mnoho žien v domácnosti nepozná: Ako uskladniť hrach na zimu!

Sladký hrášok je skutočná pochúťka, preto ho väčšina ľudí, ktorí majú malú záhradku, pestuje. Najlepší je čerstvý, ale ak si ho chcete vychutnať v zime a nie z konzervy, vyskúšajte domáce konzervovanie. Najjednoduchšie je ho zamraziť. Takto to zväčša robia všetci, ktorí sa chcú uchovať na zimu, ale existujú aj iné metódy.

1. Konzervovaný hrášok

Odvážte vylúpaný hrášok a dôkladne ho umyte. Dajte ho do veľkého hrnca a pridajte 12 dkg soli, 8 dkg cukru a 1 lyžicu sódy bikarbóny na každý liter hrachu. Dobre premiešajte, prikryte a nechajte jeden deň odstáť. Na druhý deň uvoľní dostatok šťavy. Vložte ich do dobre umytých pohárov a potom na ne rovnomerne rozdeľte šťavu. Pred použitím hrášok namočte, inak môže byť mierne slaný.

2. Nechajte ho vyschnúť!

Hrášok umyte, potom ho niekoľko minút povarte v mierne osolenej vode, sceďte a vložte na slnko alebo do rúry. Hrášok sušte čo najviac, kým nie je chrumkavý a potom ho zaveste v plátennom vrecku na suchom, dobre vetranom mieste.

Podeľte sa o túto radu aj so svojimi priateľmi a rodinou.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*