INGREDIENCIE
- 350-360 g polohr. múky
- 100-130 g cukru
- 150 g masla
- 2 vajcia
- 2 lyžice medu
- 2 lyžičky sódy bikarbóny
ORECHOVÁ POLEVA
- 200-250 g nahrubo nasekané vlašské orechy
- 75 g masla
- 3-5 lyžíc cukru
- 2 lyžice medu
KRÉM
- 500 ml mlieka
- 1 vanilkový puding
- 2 lyžice múky
- 120-150 g cukru
- 250 g masla
POSTUP
- Najprv si uvaríme krém: Do misky dáme vanilkový pudingový prášok a múku a zmiešame s trochou mlieka. Zvyšok mlieka spolu s cukrom nalejeme do stredne veľkého hrnca a dáme zovrieť na oheň.
- Do vriaceho mlieka pridáme puding a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Odstavíme z ohňa a uvarený puding preložíme do vhodnej misy, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
- Všetky suroviny na cesto dáme do vhodnej misy a vymiesime cesto, potom rozdeľte na dve rovnaké časti.
- Pripravte si veľkosť plechu 22 x 37 cm s papierom na pečenie.
- Obe časti cesta rozriedime na veľkosť plechu.
- Urobte posypku z vlašských orechov: Do malého hrnca dáme maslo, cukor a med, varíme, kým sa ingrediencie nerozpustia a nespojí. Potom pridajte orechy a varte ďalších 5 minút.
- Jednu časť cesta dáme na plech a navrch rozotrieme orechovú posýpku, pečieme pri 180 °C 11 minút (NIE viac, pretože koláč bude prepečený). Potom upečieme druhú časť cesta (bez vlašských orechov).
- Zmäknuté maslo vymiešame a za stáleho miešania postupne pridávame vychladnutý puding.
- Na čistý upečený plát potom natrieme krém a naňho dáme druhý plát s orechami.
- Pred podávaním nechajte koláč odstáť aspoň deň alebo dva.
Leave a Reply