Túto dobrotu pečiem veľmi často. Medovník s orechami je obľúbený v našej rodine a je perfektný na každú oslavu!

INGREDIENCIE
  • 350-360 g polohr. múky
  • 100-130 g cukru
  • 150 g masla
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžičky sódy bikarbóny
ORECHOVÁ POLEVA
  • 200-250 g nahrubo nasekané vlašské orechy
  • 75 g masla
  • 3-5 lyžíc cukru
  • 2 lyžice medu
KRÉM
  • 500 ml mlieka
  • 1 vanilkový puding
  • 2 lyžice múky
  • 120-150 g cukru
  • 250 g masla
POSTUP
  1. Najprv si uvaríme krém: Do misky dáme vanilkový pudingový prášok a múku a zmiešame s trochou mlieka. Zvyšok mlieka spolu s cukrom nalejeme do stredne veľkého hrnca a dáme zovrieť na oheň.
  2. Do vriaceho mlieka pridáme puding a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Odstavíme z ohňa a uvarený puding preložíme do vhodnej misy, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
  3. Všetky suroviny na cesto dáme do vhodnej misy a vymiesime cesto, potom rozdeľte na dve rovnaké časti.
  4. Pripravte si veľkosť plechu 22 x 37 cm s papierom na pečenie.
  5. Obe časti cesta rozriedime na veľkosť plechu.
  6. Urobte posypku z vlašských orechov: Do malého hrnca dáme maslo, cukor a med, varíme, kým sa ingrediencie nerozpustia a nespojí. Potom pridajte orechy a varte ďalších 5 minút.
  7. Jednu časť cesta dáme na plech a navrch rozotrieme orechovú posýpku, pečieme pri 180 °C 11 minút (NIE viac, pretože koláč bude prepečený). Potom upečieme druhú časť cesta (bez vlašských orechov).
  8. Zmäknuté maslo vymiešame a za stáleho miešania postupne pridávame vychladnutý puding.
  9. Na čistý upečený plát potom natrieme krém a naňho dáme druhý plát s orechami.
  10. Pred podávaním nechajte koláč odstáť aspoň deň alebo dva.
DOBRÚ CHUŤ!👌👌👌
Written By
More from redakcia
Bunion: Prečo vzniká a aké je riešenie…
Bunion je bežná anatomická abnormalita palca na nohe (bulgus big toe). Je...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *