Keď sa nevieme dočkať, kedy si posedíme na záhrade a poriadne si popekáme, dajte si však pozor, aby ste sa nikdy nedopustili nasledujúcich chýb!
1. Ty si to neorganizoval!
Predtým, ako ho zapálite, dobre si premyslite, či máte nakúpené všetky potrebné ingrediencie. Nemusíte behať, keď už je mäso tam. Zorganizujte si veci vopred.
2. Zapáliš oheň skoro
Trvá to len 20 minút, plynovému grilu 15 minút. Oheň nezapaľujte príliš skoro, pretože potom sa mäso rýchlo spečie.
3.Nedostatok hygieny
Po ugrilovaní rošt poriadne vyčistíme, inak to tam ostane až do ďalšieho použitia a potom to už zíde veľmi ťažko.
4. Neolejujete?
Kuchynskú papierovú utierku namočte do oleja a potrite ňou gril. Olej zabraňuje prilepeniu mäsa.
5. Na mriežke je príliš veľa
Ak je grilovací rošt veľký, nedávajte naň všetky potraviny naraz. Rôzne druhy potravín vyžadujú rôzny čas varenia. Je dobré, ak mäso a zeleninu pečiete oddelene.
6. Sledovanie
Neklaďte veci na mriežku a nečakajte, kým sa to spraví samo. Pekne a trpezlivo si k nemu sadnite a niekoľkokrát ho roztočte.
7. Mäso nepichajte
Nepichajte ani nekrájajte, lebo potom lahodná šťava kvapká do ohňa. Je lepšie ho len stlačiť, ak je príliš mäkké, je surové, ak je príliš tvrdé, je prepečené.
8. Nepodávajte ho príliš horúce!
Ak ho hneď zložíte z grilu a budete ho podávať tak, šťavnatá tekutina sa v strede odparí a okraje budú suché. Necháme chvíľu postáť, aby sa v ňom šťava rovnomerne rozložila.
9. Nestláčať veľmi
Pri pečení veľmi mäso nestláčajte, radšej ho otočte z jednej strany na druhú.
10. Bezpečnosť potravín
Surové mäso alebo čerstvý šalát nenechávajte na horúcom slnku celé hodiny, pretože sa rýchlo kazí.
11. Zodpovednosť
Ak ste sa dohodli na grilovaní mäsa, zostaňte pri grile, nenechávajte ho len tak.
Leave a Reply