Už ju nikdy nevyhadzujte: Pozrite sa, čo robí kuracia koža s vaším telom!

Zdravotníci radia kožu z nášho kurčaťa nevyhadzovať. Teraz si môžeme užiť jeho kožu bez viny! Odstraňovanie kože z kurčaťa ma vždy trápilo, keďže so správnym korením sa to stane tou najlepšou súčasťou. Ale mnohí to robia z „diétnych“ dôvodov.

  • Kuracia koža je nielen “tučná”, ale je dobrá pre srdce! Tuk pre mnohých je zakázaný. V ideálnom prípade by sme sa mali snažiť vyhýbať trans-tukom, zvyčajne zo spracovaných potravín, ktoré prispievajú k vysokému krvnému tlaku a hromadeniu plakov v tepnách.
  • Avšak mononenasýtené tuky, ako sú tie, ktoré sa nachádzajú v mastných rybách a avokáde, sú pre nás dobré, pretože obsahujú omega-3 mastné kyseliny, ktoré sú nevyhnutné pre zdravie mozgu.

  • Nenasýtené tuky, čo sú tuky nachádzajúce sa v kuracej koži, obsahujú omega-6 mastné kyseliny, ktoré sú tiež prospešné. Odstránením kože odstránite aj kalórie!
  • Ak počítate kalórie, čo vám neodporúčame, pretože sa budete musieť poriadne najesť, aby ste dosiahli konkrétny fitness cieľ, odstránením kože z kurčaťa sa z 340 gramov kuracích pŕs odstráni iba päťdesiat kalórií.
  • Kalórie nie sú váš nepriateľ. Metabolizmus vášho tela nezávisí od množstva kalórií, ktoré skonzumujete, ale od kvality a tempa činností, ktoré s nimi skombinujete a ktoré sú rozhodujúce.
  • Kuracia koža môže poskytnúť potrebnú chuť bez všetkého navyše!
  • Keď sa kura uvarí s kožou, bude šťavnatejšie.

Konzumáciou lahodnej, ochutenej šupky vám zabráni pridávať priveľa soli a vyhnite sa omáčkam s vysokým obsahom syntetických cukrov.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*