Úžasná roláda s malinami a mascarpone krémom! Jednoduchý recept..

Ingredience
  • 5 vaječných bielkov
  • 250 gramov mascarpone
  • 1 šľahačka
  • 100 gramov klasického cukru
  • 250 gramov práškového cukru
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • lupienky z mandlí
  • čerstvé maliny

Postup
  1. Najprv si oddelíme bielky z vajíčok.
  2. Bielky si dáme do vyššej misky a žĺtky odložíme bokom. Môžeme ich neskôr použiť napríklad do smaženice.
  3. Bielky začneme vyšľahávať mixérom a pomaly po častiach pridávame citrónovú šťavu a cukor. Vyšľaháme hustú a lesklú hmotu.
  4. Na plech vyložíme papier na pečenie a rovnomerne potrieme bielkami. Posypeme mandľami a pečieme v rúre 25 minút pri teplote 180 stupňov. Upečené bielky necháme vychladnúť.
  5. Medzitým si pripravíme krém z mascaropone. Vyšľaháme si šľahačku spolu s cukrom a mascarpone. Krém následne nanesieme na upečené bielky. Krém vyskladáme pár malinami a pomaly začneme rolovať roládu pomocou papiera.
  6. Po umotaní rolády ju vcelku dáme vychladnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny.
  7. Pred podávaním ju môžeme ešte ozdobiť malinami, lístkami mäty alebo iným ovocím.
Prajeme dobrú chuť!
Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Written By
More from redakcia
Po tejto kúre bude vaša pečeň, obličky, črevá a v podstate celé telo kompletne vyčistené a zregenerované!
Rôzne druhy kvasov sú neoddeliteľnou súčasťou ruskej ľudovej medicíny. Kvasy totiž obsahujú...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *