Milujete klasické dobroty? Potom určite vyskúšajte skvele nadýchanú, orechovú bábovku ako od babičky. Úplne sa vám rozplynie na jazyku. Je taká ľahká, že ju zvládne aj začiatočník.
Ingrediencie
- 250 g polohrubej múky
- 200 g práškového cukru
- 152 g masla
- 2 polievkové lyžice oleja
- 3 vajcia
- 100 g mletých vlašských orechov
- ¼ l mlieka
- 1 vrecúško kypriaceho prášku do pečiva
- štipka soli
Pracovný postup
- Oddeľte žĺtky od bielkov. Z bielkov a štipky soli ušľahajte tuhý sneh a dajte do chladu.
- V mise vyšľahajte do peny žĺtky s cukrom, pridajte maslo a olej. Zamiešajte, prilejte mlieko a postupne prisypávajte múku, kypriaci prášok a orechy. Spracujte hladké cesto. Nakoniec opatrne vmiešajte sneh z bielkov.
- Predhrejte rúru na 180°C. Bábovkovú formu vymažte tukom a vysypte strúhankou. Pokiaľ použijete silikónovú formu, vypláchnite ju studenou vodou. Cesto vlejte do formy a pečte v rúre asi 30 minút. Prepečenosť kontrolujte špajľou.
Leave a Reply