Úžasne jemná bábovka s orechami. Okamžite sa po nej zaprášilo!

Milujete klasické dobroty? Potom určite vyskúšajte skvele nadýchanú, orechovú bábovku ako od babičky. Úplne sa vám rozplynie na jazyku. Je taká ľahká, že ju zvládne aj začiatočník.


Ingrediencie
  • 250 g polohrubej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 152 g masla
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 3 vajcia
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • ¼ l mlieka
  • 1 vrecúško kypriaceho prášku do pečiva
  • štipka soli

Pracovný postup
  1. Oddeľte žĺtky od bielkov. Z bielkov a štipky soli ušľahajte tuhý sneh a dajte do chladu.
  2. V mise vyšľahajte do peny žĺtky s cukrom, pridajte maslo a olej. Zamiešajte, prilejte mlieko a postupne prisypávajte múku, kypriaci prášok a orechy. Spracujte hladké cesto. Nakoniec opatrne vmiešajte sneh z bielkov.
  3. Predhrejte rúru na 180°C. Bábovkovú formu vymažte tukom a vysypte strúhankou. Pokiaľ použijete silikónovú formu, vypláchnite ju studenou vodou. Cesto vlejte do formy a pečte v rúre asi 30 minút. Prepečenosť kontrolujte špajľou.
Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*