V Transylvánii vyrába tento nápoj začiatkom leta každý dom! Zamilujete si to aj vy!

V obchodoch je k dispozícii nespočetné množstvo bazových nápojov a nealkoholických nápojov, no akonáhle ochutnáte pravú sedmohradskú bazovú šťavu, už si nikdy nebudete chcieť kupovať nealkoholické nápoje z obchodu.

V letných horúčavách neexistuje lepší nápoj! Chutí nebesky, chladí a je aj zdravý.

Ingrediencie:

  • 14 veľkých, voňavých, krásne otvorených bazových kvetov
  • 10 litrov vody
  • 4 citróny
  • 1 kg hnedého cukru
  • 10-12 zŕn ryže alebo 5 gramov čerstvého droždia
  • lístky mäty

Príprava:

  • 1. Čerstvo natrhanú bazu dôkladne umyte a vložte do čistej fľaše. Pridajte vodu, ale nechajte miesto na cukor a citróny.
  • 2.Nnádobu prikryte tanierom a nechajte cez noc odležať
  • 3. Na druhý deň pridajte cukor a umyté, olúpané a nakrájané citróny.
  • 4. Šťavu miešame, kým sa cukor nerozpustí. Najlepšie je pridať citrón bez kôry, inak bude konečný výsledok horký.
  • 5. Nakoniec do vývaru pridajte ryžu alebo droždie, aby ste podporili kvasenie.
  • 6. Prikryjeme tanierom alebo gázou a necháme 3-4 dni odstáť. Nemala by byť vzduchotesne prikrytá, ale mala by nechať trochu vzduchu, ktorý je potrebný na správnu prípravu našej bazovej šťavy.
  • 7. Pripravenú šťavu aspoň dvakrát denne dôkladne premiešajte. Medzitým ochutnajte a keď je hotová, sceďte ju a uložte v tesne uzavretých pohároch do chladničky.
  • 8. Bezová šťava bude jemne bublinková, preto fľašu otvárajte opatrne.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*