Vanilkovo-čerešňová dobrota: Veľmi jednoduchý recept, fantastický koláč!

Ingrediencie:
  • 6 vajec
  • 15 dkg cukru
  • 25 dkg polohr.múky
  • 2 polievkové lyžice nesladeného kakaového prášku
  • 1 vrecko prášku do pečiva
  • Štipka soli
Na krém:
  • 2 vanilkové pudingové prášky
  • 4 polievkové lyžice cukru
  • 8 dl mlieka
  • 30 dkg čerešní

Príprava:
  1. Vajcia rozdelíme na dve časti, do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme ich na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom, potom pridáme múku, prášok do pečiva, kakaový prášok a zmiešame s vaječnou penou. Penu nerozbíjajte, inak piškóta nestúpne! Pečieme pri teplote 180 stupňov 35-40 minút.
  2. Medzitým zmiešame pudingový prášok s cukrom a mliekom a potom uvaríme. Použijeme menej mlieka, ako je potrebné, aby sme získali intenzívnejšiu chuť a hustejší puding.
  3. Keď je hortový, vychladíme ho na vlažný a primiešame odkôstkované, nadrobno nakrájané čerešne.
  4. Piškótu prekrojíme na polovicu, 1 plát vložíme do tortovej formy a potrieme krémom, potom naň položíme druhý. Na vrch môžete dať ešte šľahačku a čerešne, ale nie je to povinné. Necháme 2 hodiny v chladničke, aby krém stuhol.
Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*