Ingrediencie:
- 6 vajec
- 15 dkg cukru
- 25 dkg polohr.múky
- 2 polievkové lyžice nesladeného kakaového prášku
- 1 vrecko prášku do pečiva
- Štipka soli
Na krém:
- 2 vanilkové pudingové prášky
- 4 polievkové lyžice cukru
- 8 dl mlieka
- 30 dkg čerešní
Príprava:
- Vajcia rozdelíme na dve časti, do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme ich na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom, potom pridáme múku, prášok do pečiva, kakaový prášok a zmiešame s vaječnou penou. Penu nerozbíjajte, inak piškóta nestúpne! Pečieme pri teplote 180 stupňov 35-40 minút.
- Medzitým zmiešame pudingový prášok s cukrom a mliekom a potom uvaríme. Použijeme menej mlieka, ako je potrebné, aby sme získali intenzívnejšiu chuť a hustejší puding.
- Keď je hortový, vychladíme ho na vlažný a primiešame odkôstkované, nadrobno nakrájané čerešne.
- Piškótu prekrojíme na polovicu, 1 plát vložíme do tortovej formy a potrieme krémom, potom naň položíme druhý. Na vrch môžete dať ešte šľahačku a čerešne, ale nie je to povinné. Necháme 2 hodiny v chladničke, aby krém stuhol.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply