Venčeky z lístkového cesta: Dobre vyzerajú a ešte lepšie chutia!

Ingrediencie:
  • 1 balíček lístkového cesta
  • 6 kvalitných párkov alebo klobásy
  • žltý syr/mozzarella
  • kečup
  • prípadne korenie: sladká údená paprika,
  • chilli, bazalka alebo iné bylinky- podľa vašich predstáv
  • 1 rozšľahané vajce, ochutené soľou a korením
Postup je v priloženom videu:

  1. Plát lístkového cesta rozdelíme na 6 obdĺžnikov.
  2. Každý z nich potrieme kečupom alebo obľúbenou omáčkou, potom položíme párky alebo klobásu a opatrne ju zabalíme – strany prilepíme.
  3. Potom dáme z oboch strán slamky a do cesta nakrájame párky alebo klobásu. Vytvorte kruh a opatrne zlepte voľné okraje.
  4. Hotové kruhy poukladajte na papier na pečenie.
  5. Každý veniec potrieme roztretým vajíčkom.
  6. Vrch každého venca posypeme strúhaným syrom. Navyše môžete posypať obľúbeným korením (moja sladká, údená paprika).
  7. Plech s venčekmi vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov C na cca 15 minút (mali by sa upiecť, ale neprihorieť;)).
DOBRÚ CHUŤ 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*