VIANOČNÉ PEČENIE: Parížske rožteky krok za krokom! Podľa tohto receptu sa podaria každému..

Potrebné prísady:
  • 5 bielkov
  • 200g kr.cukru
  • 250g orechov
  • 1 PL polohrubej múky
  • 1 malá žufanka strúhanky
Krém :
  • 6dl mlieka
  • 60g zlatý klas
  • 350g pr.cukru
  • 250g masla
  • 125g hery
  • kakao, alebo roztopenú čokoládu

 

Postup  prípravy:

Všetko zmiešať a striekať rohlíčky. Ja ich pečiem na 150-ke. Len teraz netuším koľko ich z tej dávky víde. Možno 30ks, ale nie som si istá. Možno aj viac, alebo menej :o))

Krém:

Uvarený puding ( varím len mlieko so zlatým klasom) nechávam vychladnúť bez miešania. Po vychladnutí stiahnem kožu a jednoduch ju vyhodím. Potom puding rozmiešam šľahačom do hladka.

Maslo a práškový cukor vyšľaháme do biela. Potom postupne prišľahávame puding. Do hotového všľaháme trochu oleja, tým sa krém krásne nadľahčí a nieje taký ťažký. Ak by sa vám krémik zrazil napravíte to práve tým olejom, pridať kakao.

Všetky suroviny zmiešame do kopy.

Vrecko s hladkou rúrkou. Rožteky striekame na papier na pečenie.

Rožteky po upečení

Na rožteky striekame zúbkovanou rúrkou krém.

Po dobrom vychladnutí poťahujeme v čokoláde.

 

Prajeme dobrú chuť! Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho aj so svojími priateľmi na Facebooku.

Written By
More from redakcia
ROLÁDA Z KAPUSTY A MLETÉHO MÄSA: NAJLEPŠÍ RECEPT!
Ingrediencie: 4 veľké listy bielej kapusty ½ kg mletého mäsa 10 dkg...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *