Víkend bez tohto pečiva u nás neexistuje: Moja rodina ho zbožňuje!

Prísady:
  • 500 g vychladeného lístkového cesta
  • 50 ml obľúbenej marmelády (najlepšie marhuľovej)
  • 50 g práškového cukru
  • 10 g mletej škorice
  • 1 vajce
  • Štipka soli

Príprava
  1. Lístkové cesto rozvaľkajte a rozdeľte na dva rovnako veľké obdĺžnikové kusy. Obdĺžniky by mali byť dostatočne veľké na to, aby sa zmestili na plech, pričom na okrajoch by malo zostať niekoľko centimetrov voľného miesta. Jeden z plátov lístkového cesta potrieme súvislou rovnomernou vrstvou džemu a prikryjeme ho druhým plátom cesta. Potom cesto pozdĺžne rozrežte a potom ho nakrájajte na tenké plátky veľké asi ako podlhovasté oblátky.
  2. Poukladajte ich vedľa seba na plech vyložený papierom na pečenie. Majte na pamäti, že cesto počas pečenia narastie, preto by medzi nimi malo byť aspoň pol centimetra miesta, aby sa nezlepili.
  3. Vajíčko rozbijeme do malej misky, jemne ho osolíme a rozšľaháme vidličkou. Všetky sušienky potrite rozšľahaným vajcom pomocou štetca na pečivo. Potom v inej miske zmiešajte cukor a škoricu a rovnomerne nimi posypte sušienky. Chce to trochu zručnosti, aby cukor medzi ne zbytočne nespadol – pripálil by sa.
  4. Takto pripravené ich vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a budú hotové približne za pol hodiny. Mali by mať peknú zlatistú farbu a trochu sa zvlniť. Sušienky môžete podávať ešte horúce, ale dobré sú aj vychladnuté.

DOBRÚ CHUŤ!😋👌

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*