Ingrediencie
- 150 g krupicového cukru
- 100 g horkej čokolády
- 500 g mascarpone
- 100 ml smotany na šľahanie
- cca 400 ml kávy
- cca 100 ml čokoládového likéru
- 4 vaječné žĺtka
- podlhovasté piškóty
- kakao
Postup
- Vaječné žĺtka si s cukrom vyšľaháme dopenista. Rozpustíme si horkú čokoládu na vodnom kúpeli a keď je čokoláda vlažná, primiešame k vyšľahaným žĺtkom.
- Do masy opatrne primiešame mascarpone a vyšľahanú smotanu na šľahanie.
- Kávu si zmiešame s čokoládovým likérom a keď je vychladnutá, namáčame do nej piškóty z oboch strán a ukladáme ich tesne vedľa seba do štvorcového plechu s rozmerom 22 x 22 cm.
- Na vrstvu piškót natrieme polovicu čokoládového krému a pokračujeme s ukladaním piškót.
- Na piškóty navrstvíme druhú polovicu krému a necháme na noc zachladiť.
- Pred podávaním poprášime tiramisu kakaom.
Prajeme dobrú chuť :). Ak sa Vám recept na čokoládové tiramisu páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku. Ďakujeme.
Zdroj:sweet-family
Leave a Reply