Výborné TIRAMISU s čokoládou, ktorým doma jednoznačne zabodujete!

Ingrediencie
  • 150 g krupicového cukru
  • 100 g horkej čokolády
  • 500 g mascarpone
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • cca 400 ml kávy
  • cca 100 ml čokoládového likéru
  • 4 vaječné žĺtka
  • podlhovasté piškóty
  • kakao

Postup
  1. Vaječné žĺtka si s cukrom vyšľaháme dopenista. Rozpustíme si horkú čokoládu na vodnom kúpeli a keď je čokoláda vlažná, primiešame k vyšľahaným žĺtkom.
  2. Do masy opatrne primiešame mascarpone a vyšľahanú smotanu na šľahanie.
  3. Kávu si zmiešame s čokoládovým likérom a keď je vychladnutá, namáčame do nej piškóty z oboch strán a ukladáme ich tesne vedľa seba do štvorcového plechu s rozmerom 22 x 22 cm.
  4. Na vrstvu piškót natrieme polovicu čokoládového krému a pokračujeme s ukladaním piškót.
  5. Na piškóty navrstvíme druhú polovicu krému a necháme na noc zachladiť.
  6. Pred podávaním poprášime tiramisu kakaom.
Prajeme dobrú chuť :). Ak sa Vám recept na čokoládové tiramisu páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku. Ďakujeme.

 

Zdroj:sweet-family

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*