Zákusok s orieškovo-kakaovým krémom a šľahačkou: Budete sa oblizovať až za ušami!

Ingrediencie:
  • 5 ks vajec
  • 7 polievkových lyžíc kryštálového cukru
  • 1 polievková lyžica slnečnicového oleja
  • 1 polievková lyžica vody
  • 8 polievkových lyžíc polohr. múky
  • prášok do pečiva 8 g
  • kakao 2 polievkové lyžice
ŠĽAHAČKA:
  • cukor kryštálový 4 PL
  • mlieko polotučné 1,5% 300 ml
  • 2 šľahačky v prášku
  • stužovač šľahačky
KRÉM:
  • mlieko polotučné 1,5% 600 ml
  • 2 ks puding vanilkový
  • prášok 80 g
  • cukor kryštálový 150 g
  • krém orieškovo-kakaový 180 g
  • 3/4 masla
  • 2 PL práškového cukru
  • kakaové piškóty
  • na posypanie strúhaná čokoláda
  • do krému som dala čučoriedky
POSTUP:
  1. CESTO: K vajíčkam pridáme cukor a vymiešame do peny. Prilejeme olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao (ja som pridala aj asi 50 g mletých orechov). Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 10 minút.
  2. ŠĽAHAČKA: Kryštálový cukor na miernom ohni roztopíme na karamel. Zalejeme mliekom a varíme pokiaľ sa karamel znova nerozpustí. Dáme zachladiť na niekoľko hodín.
  3. KRÉM: V troche studeného mlieka rozmiešame pudingy (“Zlatý klas”) s cukrom, vylejeme do zvyšného vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Ešte do teplého pudingu vmiešame čokoládovo orieškový krém (“nutelu”) a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom a potom doň zašľaháme vychladnutý pudingovo-nutelový krém.
  4. Na upečený plát natrieme polovicu krému a naň poukladáme kakaové piškóty (cca 1 a 1/2 balenia, môžete použiť aj klasické bledé piškóty). Na piškóty nanesieme zvyšný krém a zarovnáme. Do dobre vychladeného karamelového mlieka vysypeme práškové šľahačky, pridáme stužovač a vyšľaháme šľahačku, ktorú rovnomerne natrieme na zákusok. Povrch zákusku upravíme ozdobným ryhovaním a posypeme strúhanou čokoládou.
Dobrú chuť!😋👌 Zdieľajte tento chutný recept aj so svojimi priateľmi a rodinou:).

 

Autorka receptu: Miina K.
Written By
More from redakcia
Lekári sú ohromení: Táto rastlina zabíja najobávanejšie baktérie!
Levanduľa, ktorá je bohatá na éterické oleje, sa najčastejšie plní do malých...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *